Φυσικοθεραπεία σε post covid περιστατικά – Τι ζητά ο ΠΣΦ από τον Θάνο Πλεύρη

Επιστολή για την φυσικοθεραπεία σε post covid περιστατικά απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ζητώντας για ακόμα μία φορά την εφαρμογή της απόφασης του Κε.Σ.Υ. του Μαρτίου 2021 περί εξαίρεσης από clawback και rebate των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε περιστατικά post και long covid.

Μη υποβολή σε clawback και rebate για φυσικοθεραπεία σε post covid περιστατικά 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, έχει υπογράψει από το 2018 συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και με επιστολή του προς τον υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη και τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, ζητάει να εφαρμοστεί η απόφαση υπ΄ αρ. 9 της 286ης Ολομέλειας/8-3-2021 του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, περί μη υποβολής σε clawback και rebate των δαπανών για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που παρέχονται από φυσικοθεραπευτές, σε περιστατικά που έχουν νοσήσει από Covid-19 (post covid ή long covid) και χρήζουν συνεδριών φυσικοθεραπείας.

Η απόφαση του Κε.Σ.Υ. αφορά τους ασθενείς που δεν θα χρειαστεί να εισαχθούν σε Κέντρα Αποκατάστασης – ΚΑΑ ή θα πάρουν εξιτήριο από τα ΚΑΑ.

Αναφέρει δε ότι, πλην της εξαίρεσης των δαπανών αυτών από clawback και rebate, θα πρέπει να υπάρχει και προσαύξηση της τιμής των προσφερόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς αυτούς, για τα μέτρα προστασίας που θα λαμβάνονται από τούς επαγγελματίες υγείας, που θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Ο Π.Σ.Φ., στην επιστολή του προς το υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ προτείνει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται, τα ανώτατα όρια της παρεχόμενης φυσικοθεραπείας και τις ιατρικές ειδικότητες που δύναται να συνταγογραφούν τη συγκεκριμένη παροχή.

Παράλληλα, ο Π.Σ.Φ. στην επιστολή του υπογραμμίζει πως, ενώ η αποζημίωση των υπηρεσιών που προκύπτουν από τη νοσηλεία σε ΚΑΑ, κοστίζει 150 ευρώ/ημέρα στο κλειστό νοσήλιο και 70 ευρώ το ανοιχτό, η αποζημίωση υπηρεσιών φυσικοθεραπείας κοστίζει 15 €/ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό διασώστη του ΕΚΑΒ: «Λεπτή η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου» – Τι καταγγέλλει

Μωβ μέδουσες: Επικαιροποιημένος χάρτης με τις «μωβ» θάλασσες και πρώτες βοήθειες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.