Νέος κύκλος αρνητικών ρεκόρ – Στο 20% των κρουσμάτων η Όμικρον

Με τον… καλπασμό της παραλλαγής Όμικρον ανοίγει νέος κύκλος αρνητικών ρεκόρ της επιδημίας COVID-19 στη χώρα. Η ψυχρολουσία των 9.284 κρουσμάτων, που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ήταν άλλη μια θλιβερή πρωτιά. Η Όμικρον έχει βάλει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων εκατοντάδες (πολύ) ύποπτα κρούσματα, οπότε είναι αναμενόμενο να περιμένουμε ραγδαία αύξηση στα περιστατικά COVID-19 τα επόμενα 24ωρα.

Στελέχη του ΕΟΔΥ μας είπαν ότι εκτιμούν πως η εγχώρια εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον αγγίζει ως τώρα περίπου το 20% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ότι έπεται συνέχεια με πενταψήφια νούμερα.

Πολλά τα ύποπτα κρούσματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον είναι περίπου 80 και εξετάζονται τουλάχιστον άλλα 200 ύποπτα κρούσματα – όπου ύποπτα βάλτε σχεδόν σίγουρα θετικά – πολλά από τα οποία στην Κρήτη και στην Αττική.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πιθανότατα θα επαληθευτούν οι προβλέψεις και μέρα με τη μέρα θα καταρρίπτονται τα αρνητικά ρεκόρ…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το τρέχον διάστημα οι επιστήμονες εξετάζουν κρούσματα της Όμικρον και άλλων μεταλλάξεων των δύο προηγούμενων εβδομάδων, οπότε η Όμικρον ήταν ακόμη στην αρχή της… διαδρομής της. Στην πορεία η χώρα μπήκε σε εορταστικό κλίμα, με πάρτι, εξόδους και συναθροίσεις σε σπίτια και σε μαγαζιά, επίκειται και η Πρωτοχρονιά, οπότε περί τα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα της κατάστασης.

Πάντως ήδη όλο και περισσότεροι πολίτες ακούμε ότι νοσούν ή ότι είναι σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες, ηλικίας από 16 έως 30 ετών, φαίνεται να προσβάλλονται περισσότερο, πιθανόν λόγω αυξημένης κινητικότητας. Τρία στα δέκα κρούσματα αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 χρόνων.

Εξ’ ού και η έκκληση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη να αποφεύγουν κατά το δυνατόν να έρχονται σε επαφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, 60, 70, 80 χρόνων.

Παράλληλα θραύση κάνουν και οι επαναλοιμώξεις, χαρακτηριστικό της παραλλαγής Όμικρον.

Νέος κύκλος αρνητικών ρεκόρ

Διάφοροι επιστήμονες μας προετοιμάζουν τις τελευταίες μέρες για αυτό που έρχεται.

Ήδη η θετικότητα έφθασε στο 9,76%, όταν ο μέσος όρος της εβδομάδας ήταν στο 2,03%. Όπερ σημαίνει ότι σήμερα Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αναμένουμε νέο ρεκόρ της επιδημίας, καθώς θα γίνουν πολύ περισσότερα τεστ, οπότε αναλογικά θα ανέβει και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν στις 9 Νοεμβρίου, οπότε είχαν ανακοινωθεί 8.613 κρούσματα COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα

Δραματική έκκληση Φάουτσι: «Ακυρώστε τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς»

Σεξουαλική ζωή στις γιορτές: Χρήσιμες συμβουλές

Σε πρώτο πρόσωπο: Η λάθος διάγνωση για τα παιδιά μου και η περηφάνια μου ως μητέρα

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.