Σύλλογος Φλόγα- Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ ίδιες

Περισσότερα από 1200 παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους έχουν βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο, τον Σύλλογο Φλόγα, που στέκεται βράχος σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο ταξίδι τους.

Ο Σύλλογος Φλόγα που μετρά ήδη 42 χρόνια λειτουργίας και ενεργής στήριξης των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, με την δημοσιοποίηση των οικονομικών του στοιχείων επισημαίνει ότι όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) δεν είναι ίδιες.

Ο Σύλλογος Φλόγα στην γενική συνέλευση των μελών του παρουσίασε τον οικονομικό του απολογισμό για το 2023.
Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος. Η Φλόγα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σήμερα η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Φλόγα, αποστολή του είναι:

  • Να συμπαραστέται στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.
  • Να αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους.
  • Να μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Στο πλαίσιο της προαγωγής της διαφάνειας και με στόχο το διαχωρισμό του έργου του από μεμονωμένα περιστατικά μη έννομης λειτουργίας ή δυσλειτουργίας, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – «Η Φλόγα» με αφορμή την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16.06.24 προχώρησε σε δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για το περασμένο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τακτικά μέλη της Φλόγας που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση είναι μόνο γονείς παιδιών που νόσησαν και στα 42 χρόνια δράσης του ο Σύλλογος αριθμεί περίπου 3.209 οικογένειες-μέλη από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστώντας τους χιλιάδες ιδιώτες και φορείς που προσφέρουν σταθερά ή περιστασιακά από το υστέρημά τους για τη στήριξη του Συλλόγου, η Πρόεδρος Δ.Σ. Μαρία Τρυφωνίδη, παρουσίασε λεπτομερώς τα έσοδα του Συλλόγου, τα οποία για το προηγούμενο έτος, ανήλθαν στα 1.972.559,64 € από τις δωρεές και τις πωλήσεις ειδών. Βαρύτητα δόθηκε στον τρόπο που διέθεσε η Φλόγα τα έσοδα αυτά και παρακάτω ακολουθεί ένας συνοπτικός οικονομικός απολογισμός για το έτος 2023.

Διαβάστε επίσης

ΙΣΑ: Συγχαρητήρια στον γιατρό που ανέφερε αμέσως την κακοποίηση της συζύγου του Α. Λύτρα

Αποτύπωση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υγείας σε real time έως το τέλος του 2024

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.