Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη και μεθαύριο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Αθηναίων, λόγω καύσωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων

«Σε επικοινωνία με τους δημάρχους φροντίζουμε στο μέτρο που είναι εφικτό να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός, έχοντας γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την προστασία της υγείας τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Κόπτσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα σχολικές μονάδες και εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα στη δυτική Θεσσαλονίκη -αύριο θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη επιθεώρηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης- διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως διευκρίνισε, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν κλιματιστικά και σε κάποιες περιπτώσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου δεν υπάρχουν, αποστέλλονται επιπλέον ανεμιστήρες, ενώ επιλέγονται αίθουσες σκιερές και δροσερές και τα σχολεία έχουν προμηθευτεί νερά και χυμούς για να διατεθούν στους μαθητές.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Δήμος Μαρκόπουλου (Αττική)

Με απόφαση του Δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, μέχρι τις 11:30 π.μ.

Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών.

Τα μέτρα είναι:

1. Λόγω του καύσωνα, θα είναι ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Ε΄ ΚΑΠΗ (οδός Θεοδοσοπούλου, έναντι ΔΕΗ), μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τις ώρες 09:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ.

2. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

3. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Δήμος Μετεώρων

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των μαθητών από τον επερχόμενο καύσωνα, παίρνει ο Δήμος Μετεώρων, όπου με απόφασή του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, με τα μαθήματα να τελειώνουν στις 11:30 το πρωί. Αυτό το μέτρο θα διαρκέσει για τις ημέρες, που θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.

Δήμος Τυρνάβου

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα , τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) θα λειτουργήσουν,  έως και την Πέμπτη, 13/06/2024, μεχρι τις 11:30 π.μ.

Δήμος Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου, έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Δήμος Ερέτριας

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία) του Δήμου Ερέτριας, από την Τρίτη 11.06.2024 έως και την Πέμπτη 13.06.2024, λόγω καύσωνα.

Δήμος Λαμιέων

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Δήμος Θηβαίων

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων από την Τρίτη 11/06/2024 έως την Πέμπτη 13/6/2024 λόγω καύσωνα.

Δήμος Ορχομενού

Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας αποφάσισε ότι από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 ως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024  τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ορχομενού θα λειτουργήσουν ως και τις 11:30 π.μ. λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Για τον ίδιο λόγο δε θα λειτουργήσουν ούτε τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων.

Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν έως τις 11:30.

 Δήμος Κορινθίων

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης έκανε γνωστό ότι λόγω καύσωνα όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά δεν θα λειτουργήσουν,  την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Επιδαύρου

Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης 

Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβριο

Σε 40 σχολεία πήγε φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.