Σε 40 σχολεία πήγε φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νόσων» στα σχολεία της χώρας, με κύριο στόχο την ενημέρωση μαθητών δημοτικών και γυμνασίων για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και την καρδιαγγειακή υγεία.

Κάθε χρόνο Καρδιολόγοι-μέλη της ΕΚΕ ενημερώνουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες για την καρδιαγγειακή υγεία και απαντούν στα ερωτήματα των μαθητών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών (Δ΄, Ε. ΣΤ΄ τάξη) και Γυμνασίων (όλες τις τάξεις).

Η θεματολογία των παρουσιάσεων εντόπισε και φέτος στην ενημέρωση για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων, την αποφυγή του καπνίσματος και της παχυσαρκίας καθώς και άλλες σημαντικές γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων.

Στα μέλη της ΕΚΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δίνονται συγκεκριμένες παρουσιάσεις που έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, στους μαθητές προβάλλονται στοχευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια, τα οποία στη συνέχεια συζητούνται αναλυτικά με τους Καρδιολόγος ομιλητές.

Φέτος το μήνυμα για την αξία που έχει η καρδιαγγειακή υγεία από μικρή ηλικία έφτασε όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε σχολεία του Έβρου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. 40 σχολεία και περίπου 1.400 μαθητές συμμετείχαν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2024 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΚΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήσαμε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ένα διευρυμένο πρόγραμμα ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας, με την υποστήριξη και τη συνδρομή των μελών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τους οποίους ευχαριστώ για τη ενεργή συμμετοχή τους στις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας μας».
Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΚΕ πάνω από 250 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή Σακκά: Τι είναι το Lecanemab, το νέο μονοκλωνικό αντίσωμα για τη νόσο Alzheimer

Η Ιουλία και η νέα τήβεννος, τα μετεκλογικά σενάρια και το παιχνίδι των καθυστερήσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.