Υπουργείο Υγείας: Η λίστα με τα Κέντρα Υγείας στην Αττική, που μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά με ιώσεις

Τα  Κέντρα Υγείας της  πρωτεύουσας, που μπορούν να προσέρχονται τα παιδιά με συμπτώματα ιώσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι πάντοτε δίπλα στους ασθενείς.

Επικουρικά και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δεδομένη κατάσταση, μπορεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία από επισκέψεις, οι οποίες δε χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης.

Με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των ασθενών και των παιδιών, αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους, μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο  όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Εκεί μπορούν να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ αυτά έχουν και έμπειρους παιδιάτρους που θα εξετάσουν τα παιδιά.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον παιδίατρο ανάγκη νοσηλείας του παιδιού, τότε θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο.

Με την επίσκεψη στο κοντινότερο κέντρο οι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν άμεσα ενώ θα αποφύγουν τον συνωστισμό και την ενδεχόμενη μετάδοση των ιώσεων.

Προς διευκόλυνση των γονέων παρατίθεται πίνακας με τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Αττική, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

1η ΥΠΕ_ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΦΥ

2η ΥΠΕ_ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΦΥ_ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Διαβάστε επίσης 

Μίνα Γκάγκα: Τα παιδιά με ιώσεις μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου

Έκθεση ΕΟΔΥ: Μείωση διασποράς της γρίπης – Αύξηση εισαγωγών και θανάτων COVID-19 και 93 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Όρθρος»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.