Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος μετά από επικίνδυνο «challenge» σε σχολείο

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στο Αγρίνιο, όπου ένας 9χρονος μαθητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, έπειτα από τη χορήγηση ψυχοφαρμάκου στο πλαίσιο διαδικτυακού «challenge», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους. Οι θεράποντες ιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ παρακολουθείται στενά η πορεία της υγείας του.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπή γυναίκα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου. Πρόκειται για τη μητέρα ανήλικου μαθητή, ο οποίος φέρεται να έδωσε το φαρμακευτικό σκεύασμα στον συμμαθητή του εντός σχολικού χώρου. Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το φάρμακο βρέθηκε στα χέρια του παιδιού, καθώς και τον βαθμό επίβλεψης.

Τι είναι το φάρμακο που χορηγήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαρμακευτικό σκεύασμα που χορηγήθηκε είναι η αριπιπραζόλη, ένα αντιψυχωσικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες ψυχιατρικές παθήσεις. Η αριπιπραζόλη ενδείκνυται, μεταξύ άλλων, για τη θεραπεία ήπιων έως σοβαρών μανιακών επεισοδίων σε ασθενείς με Διπολική Διαταραχή τύπου Ι, καθώς και για την πρόληψη υποτροπών σε ενήλικες που έχουν ανταποκριθεί σε προηγούμενη θεραπεία. Η χορήγησή της χωρίς ιατρική καθοδήγηση και, πολύ περισσότερο, σε παιδιά, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Προβληματισμός για τα «challenges» στα σχολεία

Το περιστατικό επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση γύρω από τα επικίνδυνα διαδικτυακά «challenges» που συχνά μεταφέρονται στον σχολικό χώρο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των παιδιών. Εκπαιδευτικοί και ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη για ενίσχυση της ενημέρωσης μαθητών και γονέων, αλλά και για αυξημένη επιτήρηση, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Απίστευτο! 38χρονος από το Αγρίνιο κατάπιε αγκίστρι που ήταν μέσα σε χταπόδι

Η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ουλή της από τη μαστεκτομή στο γαλλικό ΤΙΜΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.