Η σκηνοθέτρια Ινές Νόβατσιτς αφιέρωσε πέντε χρόνια παρακολουθώντας την πρώτη γενιά από παιδιά influencers για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Born to be Viral: The Real Lives of Kidfluencers».
Η σειρά έξι επεισοδίων του ABC News Studios εξερευνά τη ζωή της οικογένειας Φίσερ, Μορμόνων bloggers με πέντε παιδιά, της οικογένειας ΜακΛουρ και των διδύμων παιδιών influencers, Έιβα και Αλέξις, που έχουν καταταχθεί σύμφωνα με το Forbes ως κορυφαία στο είδος τους, της influencer Like Nastya και του νεοεμφανιζόμενου influencer Ίθαν Ροντρίγκεζ.
Το αποτέλεσμα είναι μια αποκαλυπτική εικόνα από τα παρασκήνια της πραγματικής ζωής των παιδιών που μεγαλώνουν για να ψυχαγωγούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κάθε χορογραφημένη στιγμή της νεανικής τους ζωής μεταδίδεται ζωντανά σε εκατομμύρια ανώνυμους ακολούθους. Αν είναι «τυχερά», τα παιδιά influencers και οι γονείς τους κλείνουν επικερδείς συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με επώνυμα brands» αναφέρει το Variety. «Υπάρχουν κάποιες μέρες που θα μπορούσαμε να πληρώσουμε για φοιτητικές σπουδές σε μια μέρα» αποκαλύπτει ο Κάιλερ Στίβεν Φίσερ της οικογένειας Φίσερ στο ντοκιμαντέρ.
Η αντικειμενική στάση της Νόβατσιτς σε όλο το ντοκιμαντέρ επιτρέπει στους θεατές να κρίνουν οι ίδιοι το ήθος και την ηθική του να γίνεται ένα παιδί influencer.
«Είναι ενδιαφέρον γιατί υπήρξαν διαφορετικές αντιδράσεις» ανέφερε η Ινές Νόβατσιτς στο Variety «Κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη τρόμος και κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει τη λέξη παραμύθι. Αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον θέμα, γιατί τελικά ασχολούμαστε με ένα θέμα που είναι τόσο κοντά σε όλους μας και τόσο παγκόσμιο: την οικογένεια και την παιδική ηλικία» επισήμανε.
O εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, Ιγκάλ Σβετ λέει ότι συμμετείχε στο πρότζεκτ «για να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για έναν κόσμο φήμης, πλούτου και πίεσης, όπου τα likes και οι ακόλουθοι μπορούν να αποφέρουν εκατομμύρια στις οικογένειες, αλλά όχι χωρίς συνέπειες».
Η επιρροή των παιδιών ήρθε για να μείνει και για πολλούς προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο. Το ερώτημα δεν είναι αν οι οικογένειες πρέπει να συμμετέχουν, αλλά πώς εμείς, ως κοινωνία, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να κυνηγήσουν αυτό το όνειρο προστατεύοντας παράλληλα ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία: τους οικογενειακούς δεσμούς, την ιδιωτικότητα και, το πιο σημαντικό, τα παιδιά τους» υπογράμμισε.
Το ντοκιμαντέρ «Born to be Viral: The Real Lives of Kidfluencers» έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο Hulu.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Αυτές είναι οι παρενέργειες όταν τρώμε πάρα πολλά πορτοκάλια