«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Το  «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για την επαναλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στη Θεσσαλία, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Υγείας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, του Δημάρχου Παλαμά, Σωκράτη Δασκαλόπουλου, της Πρόεδρου του Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρας Μαρτίνου, του παιδιάτρου και Αντιπροέδρου του Μαζί για το Παιδί, Ιωάννη Παπαδάτου και εκπροσώπων των χορηγών.

Χάρη στη δωρεά του «Μαζί για το Παιδί» η μονάδα είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει τις επείγουσες ανάγκες των 17.000 κατοίκων της περιοχής. Σημειώνεται ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξυπηρετεί ετησίως άνω των 4.000 περιστατικών κατά μέσο όρο.

Παροχή Ιατρικού Εξοπλισμού

Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού καλύπτει το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας και περιλαμβάνει ιατρικά μηχανήματα όπως διφασικό απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο (ΗΚΔ) 12 καναλιών, συσκευή αναρρόφησης, monitor μέτρησης αρτηριακής πίεσης και οξυμετρίας για ενήλικες και παιδιά (με παιδιατρικές περιχειρίδες) αλλά και είδη γενικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως χειρουργική τράπεζα & χειρουργικός προβολέας, κλίβανος υγρής αποστείρωσης (αυτόκαυστος), τέσσερα αμαξίδια μεταφοράς ασθενών και ένα φορείο μεταφοράς ασθενών.

Η επαναλειτουργία της ιατρικής δομής πραγματοποιήθηκε με εξοπλισμό που προσέφερε το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, Cepal Hellas, Goldair, PwC Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά: «Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα του “Daniel”, το Κέντρο Υγείας του Παλαμά είναι καλύτερο από ό,τι ήταν πριν. Και αυτό οφείλεται στη συντονισμένη προσπάθεια πολιτείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου την κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, το «Μαζί για το Παιδί» και όλους τους χορηγούς οι οποίοι υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια, σε χρόνους ρεκόρ, να μπορέσουμε να ανακατασκευάσουμε το κέντρο υγείας, αλλά κυρίως να το αναβαθμίσουμε με πρόσθετες υγειονομικές υπηρεσίες, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα».

Αναβάθμιση στις υπηρεσίες Υγείας

O Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε «Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας τον κ. Πρωθυπουργό για να του δείξουμε τα αποτελέσματα της εντατικής δουλειάς του Υπουργείου Υγείας μετά τη μεγάλη καταστροφική πλημμύρα του «Daniel». Σήμερα το Κέντρο Υγείας είναι καλύτερο από πριν. Οι υπηρεσίες υγείας έχουν αναβαθμιστεί, έχουμε φέρει επιπλέον προσωπικό, επιπλέον μηχανήματα και έχει γίνει σχεδόν ένα μικρό νοσοκομείο. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε ένα χρόνο θα έχει γίνει ακόμα καλύτερο από ότι το βλέπετε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Παλαμά κύριο Δασκαλόπουλο, με τον οποίον είχαμε σταθερή συνεργασία, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κύριο Σερέτη και φυσικά την κυρία Μαρτίνου και το «Μαζί για το Παιδί».

Η Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε «Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» είναι στο πλευρό των οικογενειών της Θεσσαλίας προσφέροντας βοήθεια μέσω του προγράμματος Έκτακτων Παρεμβάσεων. Σήμερα, βρεθήκαμε στον Παλαμά, όπου παραδώσαμε ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα στο Κέντρο Υγείας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα επείγοντα περιστατικά των κατοίκων της περιοχής. Με την ουσιαστική συνεισφορά των υποστηρικτών και των εθελοντών μας, μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και να προσφέρουμε ανακούφιση όπου υπάρχει ανάγκη».

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

Τελος η χρήση κινητού και άλλες 10 αλλαγές στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.