Ημερίδα για την Τραχειοστομία και τη Δυσφαγία το Σάββατο 26/6

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενούς με Τραχειοστομία και Δυσφαγία» πραγματοποιείται ψηφιακά το Σάββατο 26 Ιουνίου, με ελεύθερη συμμετοχή, ξεκινώντας τις εργασίες της στις 9 το πρωί.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής – Τραχήλου, ΠαιδοΩΡΛ, Επιστημονική Συνεργάτης Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ, δρ Ανατολή Παταρίδου, επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης αυτών των ασθενών.

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την τάση για ολοένα βελτιούμενη ποιότητα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η Ημερίδα αυτή θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ειδικών σε μια ομάδα ανθρώπων, που, ήδη, έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, που σχετίζεται με σοβαρές διαταραχές σε βασικές λειτουργίες, όπως η Σίτιση και η Αναπνοή», αναφέρει η κα Παταρίδου και προσθέτει:

«Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αυτών των ασθενών απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση και εξατομίκευση, γεγονός που τους εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσφαγίας είναι κρίσιμη, για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών».

Στην Ημερίδα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα στάδια της κατάποσης, η επίδραση της τραχειοστομίας στον μηχανισμό κατάποσης, ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή και του διαιτολόγου, όπως και οι οδοντιατρικές παρεμβάσεις. Επιπλέον θα μιλήσει ένας ασθενής, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Η δυσφαγία (αλλιώς οι διαταραχές κατάποσης) συνδέεται με κάθε υποκειμενική ή αντικειμενική δυσκολία στην κατάποση στερεάς ή υγρής τροφής ή με εμφάνιση βήχα ή πνιξίματος κατά τη διάρκεια της κατάποσης. Δεν πρέπει να συγχέονται με άλλα προβλήματα διατροφής, όπως η νευρική ανορεξία, που έχει καθαρά ψυχολογικά αίτια. Είναι ένα πολύ σοβαρό σύμπτωμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα, θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: projector-web.gr/Conco/gr

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.