Συνάντηση Πατούλη – Γεωργιάδη για την είσοδο των ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ

Τα καίρια ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την είσοδο των ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, του Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, με τον Υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε τη συμβολή του ΙΣΑ στην ταχεία έκδοση της Υπουργικής απόφασης που αφορά την είσοδο των ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ. Πρόκειται για αίτημα που είχε διατυπώσει ο ΙΣΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών καθώς και να διερευνηθεί η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρών από τους πολίτες. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της στρατηγικής για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στην προαγωγή του εθνικού αυτού στόχου.

«Χωρίς όφελος για τον ασθενή το ιδιωτικό έργο σε γιατρούς του ΕΣΥ»

Στο μεταξύ, παρέμβαση σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ασκήσεως ιδιωτικού έργου ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ, εκανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης. 

Μιλώντας στο στο «Κανάλι 1 90,4»,  εξέφρασε την άποψη ότι δεν προσφέρει κάτι η νέα υπουργική απόφαση, εξέφρασε τον σκεπτικισμό και τις επιφυλάξεις του ιατρικού κόσμου στον Πειραιά, ενώ σημείωσε πως αφ’ ενός αυξάνεται ο ανταγωνισμός, αλλά δεν κερδίζουν
κάτι ουσιαστικό οι ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι, από χθες τέθηκε σε ισχύ Υπουργική Απόφαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου από γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέτρο το οποίο απαγορευόταν, καθώς επίσης επιτρέπεται πλέον η απασχόληση νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα.

Η σχετική ρύθμιση, ψηφίστηκε τον Απρίλιο με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Στη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας στις 3 Απριλίου, κατά την ακρόαση
εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης είχε προτείνει μεταξύ άλλων:

  • Τη διερεύνηση της πιθανότητας ανοικοδόμησης κατοικιών για το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό, στους περιβάλλοντες χώρους των Κέντρων Υγείας.
  • Την παροχή οικονομικών κινήτρων με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
  • Τη θεσμοθέτηση της συνυπηρέτησης για συζύγους ιατρών που τους συνοδεύουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεδομένων και των κενών θέσεων που υπάρχουν σε Περιφέρειες και Δήμους.

Διαβάστε επίσης 

Άσκηση ιδιωτικού έργου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς – Άδωνις: Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια

Γεωργιάδης – ECONOMIST: Στόχος το 2025 το ΕΣΥ να είναι εντελώς διαφορετικό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.