Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανωμένων δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης πολιτών του Πανελληνίου Συλλόγου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένες ακριτικές περιοχές της χώρας μας, συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να αναδειχθεί η τεράστια σημασία της πρόληψης.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τον Πανελλήνιο Σύλλογο για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου μία δράση ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών η οποία απευθύνεται στους δημότες. Η δράση συνάδει με το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ) του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου που θα ξεκινήσει σύντομα. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα μοιραστούν έντυπα ενημέρωσης και τα ειδικά self test από το prevention spot που θα λειτουργεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Απώτερος σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα μπορεί εύκολα ο πολίτης να περάσει, να ενημερωθεί και να πάρει δωρεάν self test για την πρόληψη του.

Στο σημείο θα υπάρχουν prevention promoters, οι οποίοι θα βρίσκονται σε κοντινά σημεία ώστε να κατευθύνουν και να ενημερώνουν πολίτες προς το χώρο που θα λάβει δράση η ενημέρωση και δωρεάν διάθεση των προϊόντων αυτοέλεγχου με στόχο να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και πρόκειται για τον μοναδικό σύλλογο για τη νόσο στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου είναι η προσφορά ενημέρωσης και πόρων για ασθενείς και τις οικογένειες τους. Στοχεύει επίσης στην αύξηση του προσυμπτωματικού ελέγχου και της πρόληψης, με στόχο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να έχει πρόσβαση στον προληπτικό έλεγχο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την πρόληψη για αυτή τη μορφή της νόσου και να συμβάλλει ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας μας, όπου κι αν κατοικούν, πρόσβαση σε ιατρική συμβουλή γαστρεντερολόγου και σε προληπτικά τεστ. Είναι ένας σύλλογος ανοιχτός σε όλους γιατί ο καρκίνος του παχέος εντέρου μας αφορά όλους!

Όλοι μαζί μπορούμε να καθιερώσουμε την πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στην Ελλάδα και να κάνουμε τη διαφορά.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας DyonMed.

Τι είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου;

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου ή ΚΠΕ, είναι μια ασθένεια του παχέος εντέρου ή του πρωκτού, τα οποία είναι μέρη του πεπτικού συστήματος. Σε αντίθεση με τους περισσότερους καρκίνους, είναι συχνά αποτρέψιμος με προληπτικό έλεγχο και εξαιρετικά θεραπεύσιμος όταν ανιχνεύεται έγκαιρα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, αλλά η ασθένεια επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τους νεότερους. Κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 450.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου και υπάρχουν 240.000 θάνατοι από την ασθένεια στην Ευρώπη.

Μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς συμπτώματα. Εάν είστε 45 ετών και άνω και διατρέχετε μέσο κίνδυνο, ήρθε η ώρα να υποβληθείτε σε προληπτικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης 

Ενεργειακή αναβάθμιση σε Κέντρα Υγείας της 2ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

SOS εκπέμπουν οι ειδικοί για έξαρση COVID-19 και γαστρεντερίτιδας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.