ΚΕΘΕΑ: Επαναλειτουργεί η Γραμμή Βοήθειας 1114 για τον τζόγο

Σε επαναλειτουργία τίθεται από σήμερα (08/02), η Γραμμή Βοήθειας 1114 του ΚΕΘΕΑ για την εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια. Την τρέχουσα εβδομάδα το ωράριο της γραμμής είναι 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η στελέχωσή της, η Γραμμή θα λειτουργεί με βάση το καθιερωμένο της ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ εκτός σαββατοκύριακου.

Η Γραμμή 1114 απευθύνεται σε παίκτες, παίκτριες και πρόσωπα του περιβάλλοντός τους. Στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους/ες συμβούλους και προσφέρει:  

Ενημέρωση για τις επιπτώσεις που έχει η προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια στο ίδιο το άτομο και στο περιβάλλον του.

Ψυχολογική υποστήριξη.

Συμβουλευτική για καλύτερη διαχείριση της προβληματικής ενασχόλησης και των συνεπειών που προκαλεί.

Παραπομπές σε δημόσια προγράμματα απεξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια.

Η Γραμμή προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες της και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]). To 1114 δημιουργήθηκε το 2011 με τη συνεργασία της Εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία και χρηματοδοτεί τη λειτουργία της.

ΚΕΘΕΑ: Κλειστή από 1 Φεβρουαρίου 

Υπενθυμίζεται πώς, από την 1η Φεβρουαρίου η γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης 1114 του ΚΕΘΕΑ για τον τζόγο ήταν κλειστή.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, «η εξέλιξη αυτή βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, και εξηγεί ότι η τηλεφωνική γραμμή δεν θα λειτουργεί λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτή, παρά την δηλωμένη πρόθεση της ΟΠΑΠ ΑΕ να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο την χρηματοδότηση της γραμμής, από τις 21/2/23 έως τις 20/2/24 και παρά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ήδη από τις 22/11/22 με την οποία εφιστούσαμε την προσοχή στη διοίκηση να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων, με ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της γραμμής».

Διαβάστε επίσης 

Επικοινωνία Πλεύρη – Γκάγκα με την ομάδα του ΕΤΙΚ- ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Τουρκία

Η ιστορία μιας ξεχωριστής αλλά γλυκόπικρης διάσωσης στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στην Τουρκία

Έρευνα: Τα μικρά καθημερινά “δράματα” που μας αποσυντονίζουν και η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.