Έρευνα: Τα μικρά καθημερινά “δράματα” που μας αποσυντονίζουν και η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας

Μια νέα έρευνα για τα μικρά καθημερινά δράματα, δείχνει ότι η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας είναι στις 7:23 π.μ. — με την πρώτη περίπτωση «δράματος» της ημέρας να συμβαίνει συνήθως στις 8:18 π.μ.

Άνδρες και γυναίκες, κυρίως εργαζόμενοι, βιώνουν κατά μέσο όρο τρία δράματα την ημέρα, με τις γυναίκες να έχουν την πρώτη περίπτωση πρωινού δράματος γύρω στις 7:50 π.μ., ενώ οι άντρες συνήθως στις 8:43 π.μ.
Επίσης, στη λίστα των ταλαιπωριών που συμβαίνουν το πρωί είναι κάτι σχετικό με τα τα ρούχα, τα καμένα πρωινά και οι πτώσεις.

Τα μικρά καθημερινά “δράματα”

Άλλες αναποδιές που θα κάνουν τους ανθρώπους να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν περιλαμβάνουν το να κλειδωθούν έξω από το σπίτι τους, ο κινητήρας του αυτοκινήτου να μην ξεκινάει και να συνειδητοποιούν ότι ένα email που νόμιζαν ότι είχε σταλεί είναι ακόμα στα πρόχειρα.

Η έρευνα που έγινε στη Μεγ. Βρετανία και δημοσιεύει το studyfinds.org, διαπιστώνει ότι η κούραση (46%), ο διακοπτόμενος νυχτερινός ύπνος (36%) και μια κουραστική μέρα στη δουλειά (33%) είναι μεταξύ των κορυφαίων αιτιών για τα μικρά καθημερινά δράματα.

«Συχνά όταν σκεφτόμαστε «δράμα» σκεφτόμαστε κάτι πολύ στενάχωρο, αλλά η έρευνα δείχνει πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορούν να έχουν οι φαινομενικά μικρές ταλαιπωρίες στην καθημερινή μας διάθεση, λέει η Zuzana Bustikova, εκπρόσωπος της εταιρείας που πραγματοποίησε την έρευνα. «Γνωρίζουμε ότι ένας κακός βραδινός ύπνος μπορεί να αντισταθμίσει ολόκληρη την ημέρα και οι δύσκολες μέρες μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε άγρυπνες νύχτες, επομένως δεν είναι περίεργο που το πρωί βιώνεται το πρώτο δράμα».

Η μελέτη σε Βρετανούς ενήλικες διαπιστώνει επίσης ότι ενώ το 35% πιστεύει ότι τα μικρά δράματα είναι απλώς μέρος της ζωής, ένα επιπλέον 24% δυσκολεύεται να χαλαρώσει όταν αντιμετωπίζει τέτοια δεινά. Τέσσερις στους 10 (41%) έχουν μείνει ξύπνιοι τη νύχτα –ή ξύπνησαν– λόγω καθημερινών ενοχλήσεων, συμπεριλαμβανομένων του 50% των γυναικών σε σύγκριση με το 32% των ανδρών. Τα δράματα οδηγούν επίσης στους ανθρώπους να αισθάνονται απογοήτευση (32%), άγχος (23%) και κούραση (21%).

Το 24% παραδέχεται ότι η υπερβολική σκέψη σε καθημερινά θέματα επηρεάζει τον ύπνο του και το 22% τον καταπονεί συναισθηματικά. Οι ενήλικες συνήθως έχουν πέντε πράγματα στο μυαλό τους ταυτόχρονα και το 16% πιστεύει ότι βιώνουν περισσότερο δράμα από άλλους. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (24%) παραδέχεται ότι οι καταστάσεις που προκαλούν δράμα είναι συνήθως δικό τους λάθος, συμπεριλαμβανομένου του ξυπνήματος λίγο πιο αργά. Ωστόσο, το 15% κατηγορεί άλλους.

Όταν είναι σε κακή διάθεση, το 32% στρέφεται στον σύντροφό του για υποστήριξη , ενώ το 24% των γυναικών εμπιστεύονται τις φίλες τους και το 18% των ανδρών αναζητούν συμβουλές από άντρες συνομηλίκους.

Δυστυχώς, το 41% έχουν αισθανθεί ότι δεν το υποστηρίζει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο όταν βιώνουν ένα δράμα, συμπεριλαμβανομένων 47% των γυναικών και 36% των ανδρών.

Τα κορυφαία πράγματα που έχουν βελτιώσει τη διάθεση μετά από ένα μικρό δράμα είναι η βόλτα (30%), η ακρόαση μουσικής (28%) και ο χρόνος που περνάει κάποιος μόνος του(26%).

«Περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι μας λέει το σώμα και το μυαλό μας και, αν και δεν είναι πάντα εύκολο, είναι ζωτικής σημασίας να ορίσουμε καλές συνήθειες όπως το να τρώμε καλά, να καθιερώνουμε μια – κάπως – χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο και να έχουμε χρόνο να φροντίζουμε τον εαυτό μας», προσθέτει η Bustikova. «Το να κάνουμε μικρά βήματα για να χτίσουμε τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες μέρες, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά βοηθώντας μας να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο».

Τα 33 κορυφαία καθημερινά «δράματα» ενηλίκων:

1. Κόλλησα στην κίνηση

2. Χύθηκε κάτι στα ρούχα, π.χ. φαγητό, ποτό, μακιγιάζ, οδοντόκρεμα κ.λπ

3. Σπάσιμο αντικειμένου κατά λάθος π.χ. ένα ποτήρι, ένα μπολ

4. Αργό ξύπνημα

5. Χύθηκε κάτι στο χαλί

6. Κάηκε το φαγητό

7. Μία κατσαρόλα με βραστό νερό που φουσκώνει πάνω στην εστία

8. Δυσκολία στο παρκάρισμα

9. Καθυστέρηση στη δουλειά

10. Χύθηκε κάτι στον καναπέ

11. Κλειδωμένος έξω από το σπίτι

12. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου δεν ξεκινά

13. Καθυστέρηση ή έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας π.χ. λεωφορείο, τρένο

14. Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

15. Αποστολή μηνύματος κειμένου σε λάθος άτομο

16. Άγχος για το δείπνο

17. Χωρίς ομπρέλα στη βροχή

18. Χαμένη ώρα στην αναζήτηση κατάλληλων ρούχων

19. Έλεγχος του τραπεζικού υπολοίπου και έχετε λιγότερα χρήματα από όσα περιμένατε

20. Ξεχνώντας τα γενέθλια κάποιου άλλου

21. Μπέρδεμα που προκαλείται από παιδί ή κατοικίδιο

22. Αφήσατε το πορτοφόλι στο σπίτι

23. Δεν έχετε εισιτήριο στάθμευσης

24. Με απεσταλμένο email

25. Απώλεια κλειδιών (κλειδιών αυτοκινήτου ή σπιτιού)

26. Κίνηση στον δρόμο

27. Σκισμένο καλσόν

28. Χύσιμο ποτού σε φορητό υπολογιστή, τηλέφωνο κ.λπ

29. Τυχαία ‘like’ σε ανάρτηση κάποιου στα social media που δεν θέλατε να δει ότι βλέπετε τις αναρτήσεις του

30. Σκασμένο λάστιχο κατά την ποδηλασία

31. Ξεχνάτε μια συνάντηση και απλά δεν εμφανίζεστε

32. Αργήσατε να πάρετε το παιδί σας / να το αφήσετε στο σχολείο, στο φροντιστήριο, σε λέσχη δραστηριοτήτων κ.λπ

33. Στεγνωτήρας μαλλιών ή ισιωτικό δεν λειτουργούν.

Διαβάστε επίσης

Έχετε γλαύκωμα; Προσοχή σε αυτά τα φάρμακα

Τυριά: 6+1 συμβουλές για να τα συντηρούμε φρέσκα στο ψυγείο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.