Πανελλήνιο συνέδριο για τις διατροφικές διαταραχές, διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Πασχόντων από διαταραχή πρόσληψης τροφής

Ο Σύλλογος Φίλων Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) ανταποκρινόμενος στην πρόταση των Καθηγητών κ. κ. Φρ. Γονιδάκη και Ι. Μιχόπουλο οργανώνει υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ ) από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ”ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου τις δύο πρώτες μέρες επικεντρώνεται σε εργαστήρια και επιστημονικές παρουσιάσεις εισηγητών που αφορούν κύρια τους γιατρούς και τους θεραπευτές των ΔΠΤ.

Όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνεδρία της Κυριακής το πρωί (15/9) που θα γίνει ανοικτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τις ΔΠΤ.

Σύλλογος Φίλων Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής

Το Επιστρέφω ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από γονείς και φίλους των πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής και με πρωτοβουλία επιστημονικών φορέων του Αιγινείτιου νοσοκομείου, οι οποίοι είναι και ιδρυτικά μέλη μας.

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή βοήθειας και κάθε είδους υποστήριξης στους γονείς και φίλους των πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής , καθώς και στους ίδιους τους πάσχοντες.

Οι σκοποί του σωματείου, όπως αναφέρονται στο ιδρυτικό καταστατικό είναι:

  • Η υποστήριξη γονέων και δημιουργίας κατάλληλων υποδομών, θεραπευτικών προγραμμάτων για τη Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής , για τη λειτουργία ομάδων γονέων και μονάδων θεραπείας ατομικής και ομαδικής.
  • Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της εμπειρίας όσων έχουν νοσήσει ή νοσούν ή έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας σχετικά με τη Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής 
  • Η προστασία των δικαιωμάτων των πασχόντων και η ενίσχυση της ιατρικής περίθαλψης
  • Η στήριξη του έργου των δημοσίων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών θεραπευτικών προγραμμάτων
  • Η συνεργασία με εγχώριες και αλλοδαπές οργανώσεις, με φορείς της κοινωνίας πολιτών, η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων των μελών του, καθώς και του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού
  • Η εγχώρια και διεθνή  συνεργασία με επιστημονικά παρεμφερή κέντρα, οργανισμούς, πανεπιστημιακούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Η συνεργασία με χορηγούς για χρηματοδότηση των σκοπών του σωματείου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.