Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Σε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», προχώρησε πριν από λίγο, το Υπουργείο Υγείας, λόγω της έκτασης που έχει λάβει η φωτιά στην Αττική. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μετέφεραν τους ασθενείς και το προσωπικό, στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και « Σισμανόγλειο». Ειδικότερα, μεταφέρθηκαν συνολικά 23 ασθενείς. Οι 20 στο νοσοκομείο  «Παμμακάριστος» και οι 3 στο «Σισμανόγλειο» .

Υπενθυμίζεται πως, εκτός από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»,τα ξημερώματα εκκενώθηκε και το Παίδων Πεντέλης. 19 παιδιά και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού.

Επίσης, διεκομίσθησαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παίδων Αγ. Σοφία.

15 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Σε αυξημένη ετοιμότητα, έχουν τεθεί, από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη,  τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου, καθώς και τα νοσοκομεία Σωτηρία και Γ.Γεννηματάς.. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει θέσει ετοιμότητα, εκτός από τις Υγειονομικές Δομές των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά, το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών εγκαυματιών και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, βρίσκονται σε διασπορά στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

Μέχρι στιγμής οι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ, παρείχαν προνοσοκομιακή φροντίδα σε 15 περιστατικά, εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα πολιτών και τα άλλα 2 σε πυροσβέστες, ο ένας υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και ο άλλος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Όλα τα περιστατικά διακομίσθηκαν με ασφάλεια σε Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

Σημειώνεται πως,  έχει δοθεί εντολή, από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη,  προς όλες τις υγειονομικές δομές της Ανατολικής Αττικής, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

Διαβάστε επίσης 

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για φωτιά στην Αττική: Αναγκαία η μάσκα υψηλής προστασίας

ΙΣΑ: Μέτρα προστασίας των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης – Σε πλήρη ετοιμότητα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.