Σύσκεψη για το φάρμακο στο Υπουργείο Υγείας

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου είναι σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του PhARMA Innovation Forum Greece (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης από την αρχή του 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μία μικρή συνεχιζόμενη αύξηση και μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει διόγνωση της δαπάνης ενόψει και του φθινοπώρου όπου παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση λόγω λοιμώξεων, ενδεχομένως να συζητηθούν κάποια μέτρα στη σύσκεψη.

Επίσης, στη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας θα αναλυθούν και θα εκτιμηθούν οι στόχοι και οι παρεμβάσεις στο χώρο του φαρμάκου, κάτι που περιλαμβάνει τα δελτία τιμών και τις αποδόσεις rebate και clowback, αλλά και τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στη φαρμακοβιομηχανία.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και το θέμα της καινοτομίας και της ισότιμης πρόσβασης των ασθενών σε νέα φάρμακα, έτσι όπως αναπτύχθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Υπουργών Υγείας.

Τέλος, θέμα που θα τεθεί στη σύσκεψη είναι και οι ελλείψεις φαρμάκων. Άλλωστε σε πρόσφατες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι βασικός του στόχος για τους επόμενους 6 μήνες είναι η εξάλειψη – στο μέτρο του δυνατού – των ελλείψεων φαρμάκων, που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε επίσης

Έναρξη ειδικότητας: Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για απόφαση που φέρνει τα πάνω κάτω

Δημογραφικό: Από το 1980 έχει ξεκινήσει η φθίνουσα πορεία των γεννήσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.