Συνελήφθησαν 8 γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Οκτώ γυναίκες που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς όμως να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας.

Εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αστυνομικών από το Τμήμα Αλλοδαπών διενήργησε ελέγχους σε νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι 8 αλλοδαπές γυναίκες, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Οι 8 γυναίκες συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Πάντως, λόγω των ελέγχων και των συλλήδεων που ακολούθησαν υπήρξε αναστάτωση στο χώρο του νοσοκομείου με τους ασθενείς να εκφράζουν την ανησυχία τους, ειδικά λόγω της προχωρημένης ώρας.

 

Διαβάστε επίσης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τιμά τον Πάνο Εγγλέζο για την προσφορά του σε ασθενείς με θαλασσαιμία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο θα κοστίσουν στο κράτος οι δωρεάν εξετάσεις, τι θα πάρουν οι πάροχοι

Τα σημεία για δωρεάν rapid test, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου

Οι αγχωμένοι 50ρηδες κινδυνεύουν από αυτή τη νευρολογική πάθηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.