Δωρεά φαρμάκων: Μια πράξη αλληλεγγύης που σώζει ζωές

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, πάνω από 40.000.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας λήγουν αχρησιμοποίητα και πετιούνται, από όλους εμάς. Ταυτόχρονα, το 22% του πληθυσμού αντιμετώπισε εμπόδια πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, το 2023, λόγω κόστους.

Το GIVMED παρουσιάζει τη νέα του καμπάνια με κεντρικό μήνυμα: “Ας τα δωρίσουμε φάρμακα σήμερα κιόλας!” Άνθρωποι σαν κι εμάς έχουν ανάγκη τα φάρμακα που εμείς δεν χρησιμοποιούμε πια. Ας τα δωρίσουμε σήμερα κιόλας, προσφέροντας το μεγαλύτερο δώρο στους συνανθρώπους μας: Να μπούμε στη θέση τους!

Στη νέα καμπάνια του GIVMED, με την υποστήριξη της Thenamaris, σας καλούμε να μπείτε στο givmed.org ή να καλέσετε στο 210 3007222 για να μάθετε πού μπορείτε να δωρίσετε τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας που δεν χρειάζεστε πια.

Ο τρόπος είναι απλός 

  • Μπείτε στον χάρτη με τα 141 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα: https://bit.ly/42eLgRl
  •  Αναζητήστε την περιοχή σας και βρείτε το κοντινότερο σημείο δωρεάς σε εσάς.
  • Δείτε τι μπορείτε να δωρίσετε εδώ: https://bit.ly/425rM1R 

Ας δωρίσουμε τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας που δε χρειαζόμαστε πια και ας μπούμε στη θέση τους.Τα φάρμακα παραλαμβάνονται και ελέγχονται από τους υπεύθυνους φαρμακοποιούς των κοινωφελών φορέων στα οποία δωρίζονται. Δε δωρίζονται ληγμένα ή αλλοιωμένα φάρμακα και φάρμακα ψυγείου.

Λίγα λόγια για το GIVMED

Η οργάνωση GIVMED Share medicine Share life έχει ως όραμα να εξασφαλίσει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα και προϊόντα υγείας (ηλικιωμένους ανθρώπους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρίες, άτομα με ψυχικές ασθένειες). Για το σκοπό αυτό, προσφέρει υπηρεσίες λογισμικού και συντονισμού σε Κοινωνικά Φαρμακεία και κοινωφελείς φορείς. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 821.900 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας, αξίας 8.495.000 ευρώ μέσω ενός δικτύου 141 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

Δείτε εδώ το βίντεο του World Economic Forum για το GIVMED: www.weforum.org/videos/givmed-greek-ngo-donates-unused-medicines

πηγή φωτό shutterstock

Διαβάστε επίσης 

10 νέες κλινικές μελέτες από την Boehringer Ingelheim για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων

Ιουλία Τσέτη: Οι ελλείψεις φαρμάκων, το Ozempic και η επίθεση για τις παράλληλες εξαγωγές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.