Μαγνησία: Πέθανε 91χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Μια 91χρονη γυναίκα από την περιοχή του Αλμυρού, η οποία νοσηλευόταν από χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με σηπτικό σοκ και υποψία γαστρεντερίτιδας, πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει συσχετιστεί έως τώρα η περίπτωσή της με τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν καταγραφεί σε κατοίκους σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β’ Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει ως αιτία εισαγωγής Εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα, ενώ το ένα που προσήλθε στις 31 Μαΐου σε πιο σοβαρή κατάσταση, έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Πάντως, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, φαίνεται ότι η αιτία είναι στο νερό, σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι πάνω από 100, καθώς πολλοί που είχαν ενοχλήσεις δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ απο τη Λάρισα βρίσκεται ήδη στην περιοχή για επιπλέον δειγματοληψίες από τις τρεις γεωτρήσεις, που καταλήγουν σε δεξαμενή ύδρευσης, ώστε να διαπιστωθεί ποια απ’ αυτές έχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Ράδιο ΕΝΑ» ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όλο το δίκτυο θα ελέγχεται καθημερινά, μέχρι να αποκατασταθεί το πόσιμο νερό και με μέτρα που θα ληφθούν, όπως καθαρισμός δεξαμενών, ξέπλυμα του δικτύου και χλωρίωση του νερού, σε συνεργασία με τον Δήμο και θα διερευνηθεί ακριβώς τι έγινε.

Διαβάστε επίσης

Ατοπική δερματίτιδα: Μπορεί ένα εμβόλιο να τη θεραπεύσει;

Τα 4 καλύτερα χρώματα για το πρώτο ραντεβού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.