Νέο ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Πάτμου

Νέο σύγχρονο ασθενοφόρο απέκτησε το Κέντρο Υγείας της Πάτμου και στην τελετή παράδοσης το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου παραβρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το Κέντρο Υγείας Πάτμου έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται άμεσα η ενεργειακή και λειτουργική του αναβάθμιση.

“Το νέο ασθενοφόρο έρχεται να αυξήσει τις παροχές υγείας προς τους πολίτες της Πάτμου, προσδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. H υγεία μας είναι ένα εθνικό στοίχημα, ένα στοίχημα ζωής που δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα”, τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Δωδεκάνησα από το Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο, όπου πραγματοποίησε ομιλία για την νέα Δημόσια Υγεία στα νησιά και αναφέρθηκε εκτενώς και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ.

“Αυτό που μας έλειπε μέχρι τώρα είναι η Πρόληψη, καθώς με την Πρόληψη διατηρούμε την Υγεία”, ανέφερε η κυρία Αγαπηδάκη, τονίζοντας ότι πάμε να προλάβουμε τη νόσο πριν εκδηλωθεί. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αξία της τηλεϊατρικής, λέγοντας ότι “το κομμάτι της Τηλεϊατρικής που λειτουργεί και εδώ στην Πάτμο δίνει φοβερές δυνατότητες. Η Τηλεϊατρική αποτελεί ισχυρό κίνητρο να προσελκύσει γιατρούς γιατί πολλαπλασιάζονται και τα άτομα που βλέπουν. Για παράδειγμα, νοσηλεία κατ’ οίκον σε 3.500 σημεία σε όλη τη χώρα. Άρα, οι ασθενείς δεν είναι μόνο οι κάτοικοι ενός νησιού. Είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός και έτσι αυτό είναι ισχυρό κίνητρο για να μπορέσει να προσελκύσει γιατρούς, ειδικά στα μικρά και πολύ μικρά νησιά”.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Αγαπηδάκη αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας των ΚΟΜΥ λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ξεκινάνε τον άλλο μήνα οι κινητές ομάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες είναι ουσιαστικά μικρά βανάκια που με ένα τηλεφώνημα θα μπορεί ο πολίτης να καλεί σε κεντρική γραμμή στο Υπουργείο Υγείας, να μεταφέρεται το σήμα αμέσως στην ΚΟΜΥ και να τον επισκέπτεται στο σπίτι, με γιατρό, νοσηλευτή, ακόμα και κοινωνικό λειτουργό. Παράλληλα με τις κινητές μονάδες, που είναι φορητά ιατρεία, θα επισκεφθούμε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό θα γίνεται συστηματικά, δε μιλάμε δηλαδή για ένα πρόγραμμα μία κι έξω που κάνουμε τώρα. Μιλάμε για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και θα ξέρουν οι νησιώτες μας ότι για παράδειγμα την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα έρχεται η κινητή μονάδα στην Πάτμο, στην Κάσο, στην Κάρπαθο, σε όλες τις νησιωτικές περιοχές για να κάνουν τις εξετάσεις τους και να μην έχουμε πια γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία”.

Νωρίτερα, η κυρία Αγαπηδάκη συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πάτμου και εν συνεχεία το Δημαρχείο όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το νησί στον τομέα της υγείας. “Το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να έχει τη συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αναπτύξουμε ιατρικές κατοικίες”, σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη δέσμευση του Δήμου Πάτμου να παραχωρήσει ακίνητο το οποίο με την ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας θα λειτουργήσει ως ιατρικές κατοικίες ούτως ώστε οι προκηρύξεις για την Πάτμο να μην είναι άγονες.

“Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα έτσι θέλω να βρίσκομαι στο πεδίο, να συνομιλώ με τους ανθρώπους και με τους επαγγελματίες υγείας. Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος της ημέρας να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να βλέπουμε λιγάκι και πέρα από το πολιτικό κομμάτι”, κατέληξε η κυρία Αγαπηδάκη.

Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας της η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα στο νησί και να συνομιλήσει με πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι καλό να φάτε 24 ώρες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Πάνω από 175.000 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία το 2023

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.