Δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών, ζητά ο ΠΙΣ

Δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι ο ιατρικός κλάδος κινείται υψηλότερα του θεσπιζόμενου ποσού για το τεκμαρτό εισόδημα.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής οφείλει ν’ αποτελεί μεν εθνικό στόχο, πρέπει όμως να υλοποιείται με συγκεκριμένους κανόνες.

“Πρωταρχικό μέλημα – αναφέρει – πρέπει να αποτελεί ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, με εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης του πολίτη, χωρίς δαιδαλώδη πολυνομία και αλλεπάλληλες αλλαγές.
Ένα σύστημα που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της Οικονομίας, έχοντας ως δεδομένο ότι έχουν προηγηθεί μία δεκαετής οικονομική κρίση, πανδημία COVID, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός.
Ένα σύστημα που θα προκύπτει μετά από ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς.
Ένα σύστημα που δεν θα έχει οριζόντια εφαρμογή, διότι τότε υποκρύπτει αδικίες.
Ένα σύστημα που δεν θα υποθάλπει κοινωνικό αυτοματισμό έναντι κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων και κυρίως θα τηρεί απαρέγκλιτα την ηθική αρχή της ειλικρίνειας.
Όσον αφορά την εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος θεωρούμε ότι ο Ιατρικός Κλάδος κινείται υψηλότερα του θεσπιζόμενου ποσού, συνεισφέροντας στο βαθμό που του αναλογεί στα φορολογικά βάρη.

Τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε το άδικο μέτρου του clawback που εφαρμόζεται σε πολλούς συναδέλφους μας, υφαρπάζοντας όχι τεκμαρτό, αλλά δεδουλευμένο εισόδημα.
Αγωνιζόμαστε με τους Υγειονομικούς Συλλόγους και όλους τους επιστήμονες της χώρας για δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών”.

 

Διαβάστε επίσης

Πώς και με τι να αντικαταστήσετε τις ζωικές πρωτεΐνες για να ζήσετε περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα

Καρκίνος του προστάτη: Πώς η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.