Μείωσε τις κρίσεις ημικρανίας μέσω τροποποιήσεων στον τρόπο ζωής σου

Πώς μπορεί να επέλθει μείωση της ημικρανίας μέσω τροποποιήσεων στον τρόπο ζωής; Η ημικρανία είναι μια κορυφαία εξουθενωτική ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και σε όλο τον κόσμο. Επηρεάζει 29 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Περίπου τρία στα τέσσερα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες είναι γυναίκες. Επί του παρόντος, ο επιπολασμός της ημικρανίας είναι υποαναφερόμενος αφού το 70% των γυναικών δεν λαμβάνουν θεραπεία. Η άμεση οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς στις ΗΠΑ που πάσχουν από τη νόσο υπολογίζεται σε 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο στο περιοδικό Neurology.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ημικρανία

Εκτός από την πολυπλοκότητα της νόσου, πολλοί ασθενείς που πάσχουν από ημικρανίες έχουν επίσης πρόσθετες ψυχολογικές προκλήσεις, όπως κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού και αυξημένη απομόνωση. Αυτές οι ψυχικές ασθένειες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο αυτοκτονίας σε ασθενείς με ημικρανίες. Οι ημικρανίες επηρεάζουν πολλές πτυχές της ζωής των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, της κοινωνικής, της καθημερινής ποιότητας ζωής, της παραγωγικότητας και της ψυχικής υγείας. Αν και οι ημικρανίες είναι μια νευρολογική ασθένεια, τα συμπτώματά τους είναι συστηματικά και διαδεδομένα. Αυτοί οι σύνθετοι παράγοντες υπογραμμίζουν την ανάγκη για τους νευρολόγους να δώσουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση για την ημικρανία, την υποστήριξη και τις πολύπλευρες λύσεις.

Πώς εηρεάζουν φαγητό και περιβάλλον

Η επιγενετική μπορεί να παίζει ρόλο στην εκδήλωση της ημικρανίας, καθώς το φαγητό και το περιβάλλον μπορούν να αλλάξουν τα γονίδια που σχετίζονται με τις ημικρανίες. Ως εκ τούτου, οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται για τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία. Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι τα τακτικά γεύματα, η απώλεια βάρους/φυσιολογικός Δείκτης Μάζας Σώματος και οι πιο υγιεινές δίαιτες σχετίζονται με λιγότερες ημικρανίες. Συγκεκριμένες δίαιτες που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις ημικρανίες σχετίζονται με τις κετο, δίαιτες χωρίς γλουτένη, DASH, δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Η τακτική κατανάλωση πρωινού και γευμάτων παίζει επίσης ρόλο στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών. Πρόσθετες μελέτες τονίζουν τη σημασία της κατανόησης των διατροφικών παραγόντων. Οι ασθενείς που απέκλεισαν τις τροφές ενεργοποίησης μπορούν α μειώσουν τη συχνότητα, τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των κρίσεων ημικρανίας. Έτσι, μια εξατομικευμένη διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην τροποποίηση της ημικρανίας.

Οι εναλλακτικές θεραπείες

Οι εναλλακτικές θεραπείες τρόπου ζωής όπως ο βελονισμός έχουν δείξει θετικό αντίκτυπο σε άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες. Τουλάχιστον το 50% των ασθενών αναζητούν εναλλακτικές θεραπευτικές επιλογές για τη διαχείριση της ημικρανίας. Οι χρήσιμες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT), τις τεχνικές χαλάρωσης, τη βιοανάδραση, τη γιόγκα, την ύπνωση, τον βελονισμό και την άσκηση. κόστος.

Εκτός από τη φαρμακευτική παρέμβαση, υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορούν να ενσωματώσουν οι ασθενείς στο πρόγραμμα υγείας τους ώστε να μειώσουν τη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών. Εάν οι ασθενείς ενημερωθούν για αυτές τις λύσεις, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική μείωση περιστατικών ημικρανίας. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην εργασία, λιγότερες απουσίες, λιγότερες οικονομικές απώλειες για ασθενείς και εργοδότες, λιγότερη αναπηρία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι νευρολόγοι θα πρέπει πάντα να συστήνουν τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής για τον μετριασμό των ημικρανιών, οι οποίες μπορούν να «συνταγογραφηθούν» σε συνδυασμό με αποβολή και προφυλακτικά φάρμακα, εάν ενδείκνυται. Η αγωγή υγείας και οι τροποποιήσεις του τρόπου ζωής είναι κρίσιμες για τη μείωση της επιβάρυνσης των ημικρανιών στο άτομο και την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη: Όρια, ευκαιρίες και εφαρμογές που μπορεί να έχει στον αυτισμό

Ο Lewis Capaldi έπαθε κρίση συνδρόμου Tourette στη σκηνή – Ο κόσμος συνέχισε να τραγουδά αντί γι΄ αυτόν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.