Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη

Ο Μάιος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπολογίζεται ότι 1 με 2 σε κάθε 100 άτομα πάσχει από Κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλείται από αντίδραση στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Σε όλη την Ευρώπη, πέραν των 7 εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από Κοιλιοκάκη,  μόνο περίπου το 25% (το ποσοστό των διαγνώσεων διαφέρει ανά χώρα) έχει λάβει ιατρική διάγνωση.

Όπως πολλές άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, η Κοιλιοκάκη εμφανίζεται σε περισσότερες γυναίκες από ό,τι σε άνδρες

Οι γυναίκες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα των μελών της οικογένειας της Κοιλιοκάκης (ιδιαίτερα των παιδιών) και της διατροφής τους.

Φέτος, ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλόγων πασχόντων με Κοιλιοκάκη (AOECS) θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που είναι οι ίδιες πάσχουσες από Κοιλιοκάκη ή έχουν συγγενή με Κοιλιοκάκη και είναι εκείνες που μεριμνούν για να εξασφαλίσουν δίαιτα χωρίς γλουτένη, να παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη, να συμμετέχουν ενεργά ως ενθουσιώδη μέλη και εθελοντές των διαφόρων Συλλόγων πασχόντων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Κοιλιοκάκη και ενεργό μέλος του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου εφιστά την προσοχή των πολιτών στους πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ των γυναικών και της Κοιλιοκάκης – η οποία είναι πολυεπίπεδη:

  • γυναίκες πάσχουσες από Κοιλιοκάκη που διαγιγνώσκονται σε διπλάσιο αριθμό σε σχέση με τους άνδρες
  • γυναίκες που φροντίζουν την οικογενειακή δίαιτα χωρίς γλουτένη και φροντίζουν συγγενείς με Κοιλιοκάκη
  • επαγγελματίες διαιτολόγοι
  • ενεργά μέλη και εθελοντές σε συλλόγους ασθενών με Κοιλιοκάκη

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης για έκτη χρονιά ξεκινάει την διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νόσο της Κοιλιοκάκης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κοιλιοκάκης στις 16 Μαΐου. Μια ιδέα του Συλλόγου που έγινε θεσμός, με τεράστια απήχηση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ένας από τους στόχους είναι να “γεμίσουμε” το facebook με εικόνες και πληροφορίες για την Κοιλιοκάκη.

Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε όποιο από αυτά θέλετε και να βοηθήσετε και εσείς τοποθετώντας τα στο προφίλ σας!

Τα πλαίσια αυτά έχουν δημιουργηθεί από τη Σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης και μπορείτε να τα αναζητήσετε χρησιμοποιώντας ως λέξη-κλειδί “Εκστρατεία Ενημέρωσης Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης”. Τα πλαίσια θα είναι διαθέσιμα για όλο τον μήνα Μάιο.

Δείτε εδώ το ενημερωτικό βίντεο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.