Φοιτητές της Ιατρικής στον ΙΣΘ – Μαθαίνοντας για τις ειδικότητες

Τις προοπτικές όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, την εκπαίδευση και τις μελλοντικές δυνατότητες διερεύνησαν φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην ημερίδα που οργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ (ΣΦΙΑΠΘ).

Ν. Νίτσας: Οι σημερινοί φοιτητές ιατρικής είναι πολύ υψηλού επιπέδου

Nitsas
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ κ. Ν. Νίτσας

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας «Η πρωτοβουλία κρίθηκε απαραίτητη για την ενημέρωση των φοιτητών ιατρικής ώστε στη συνέχεια να επιλέξουν με γνώση τις ειδικότητες που θα ήθελαν να ακολουθήσουν». Ο κ. Νίτσας σημείωσε επίσης ότι «οι σημερινοί φοιτητές ιατρικής είναι πολύ υψηλού επιπέδου, λόγω της πληθώρας τεκμηριωμένων πληροφοριών και λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων» τονίζοντας ότι στις συζητήσεις που έγιναν στα στρογγυλά τραπέζια «διαπιστώθηκε και η ποιότητα των ερωτήσεων αλλά και η αγωνία των νέων επιστημόνων να μείνουν και να προσφέρουν στην πατρίδα. Χρέος του ΙΣΘ είναι να σταθεί δίπλα τους και να τους διευκολύνει».

Ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ Νίκος Μπάτζιος πρόσθεσε ότι «χτίσαμε με τη συγκεκριμένη δράση μια γέφυρα του παρελθόντος με το… μέλλον ώστε με τις εμπειρίες των μεγαλύτερων να καταλήξουν σε αποφάσεις όχι μόνο εργασίας αλλά και ζωής».

Η ημερίδα ξεκίνησε με εισηγήσεις από τον πρόεδρο του ΙΣΘ, Νίκο Νίτσα, και τον πρόεδρο του ΣΦΙΑΠΘ Δημήτρη Παπαδόπουλο ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Βασίλειο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Στέφανο Τριαρίδη. Στη συνέχεια, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις προοπτικές όλων των ειδικοτήτων με έμφαση στην έρευνα, την άσκηση, τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση.

«Μετά το πτυχίο ιατρικής, τι;»

Κατά την ενότητα «Μετά το πτυχίο ιατρικής, τι;» οι ομιλήτριες Χαρά Δεμίρη παιδοχειρουργός στο ΠΓΝ Παπαγεωργίου και Θεοδώρα Παπαμήτσου καθηγήτρια ιατρικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη Επιτροπής Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών μοιράστηκαν εμπειρίες απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις φοιτητών τόσο για τις διαδικασίες εισαγωγής στις ειδικότητες όσο και για τις επιλογές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Από την αντιπρόεδρο του ΙΣΘ καθηγήτρια του ΔΗΠΑΕ Μαρία Χατζηδημητρίου παρουσιάστηκε το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΗΠΑΕ) με τίτλο «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην Κλινική Μικροβιολογία και Λοιμωξιομική». Τις βασικές εισηγήσεις ακολούθησαν «Round Tables» (στρογγυλά τραπέζια) ανά ειδικότητα για ακόμη περισσότερες απορίες και απαντήσεις.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Κάθε 100 γραμ. υπερεπεξεργασμένων τροφών αυξάνουν αντίστοιχα τους κινδύνους για την υγεία

Η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου και οι μετέπειτα επιπτώσεις στα παιδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.