Χατζηδάκης: Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2025 είναι αυξημένη κατά 114% σε σχέση με το 2019

Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2025, στάθηκε η αφορμή για κόντρα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην πρώτη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για το προσχέδιο προϋπολογισμού.

Η αντιπολίτευση μίλησε για μειωμένες κοινωνικές δαπάνες, με την κυβέρνηση να απαντά ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025 έχει και κοινωνικό πρόσημο.

«Δεν ήρθα να μιλήσω με αλαζονεία και δεν λέω ότι τα προβλήματα επιλύθηκαν με ένα μαγικό τρόπο», αλλά δεν μπορεί «να αφήνουμε να παρουσιάζεται και μια εικόνα μηδενισμού και ισοπέδωσης που απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει και κοινωνικό πρόσημο.

«Προχωράμε μπροστά. Με ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής που επιβραβεύεται στην πράξη. Με σοβαρότητα, με σύστημα, με σεμνότητα, αλλά και αυτοπεποίθηση. Συνδυάζοντας δημοσιονομική σταθερότητα, φιλοαναπτυξιακή πολιτική και κοινωνική πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και απέρριψε την κριτική περί μειωμένων κοινωνικών δαπανών λέγοντας ότι για το 2025 προβλέπονται περίπου 4 δισ. ευρώ αυξήσεις δαπανών στις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου.

Χατζηδάκης: Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2025 είναι αυξημένη κατά 114% σε σχέση με το 2019

«Ειδικότερα για τα νοσοκομεία η αύξηση των δαπανών θα είναι 114% σε σχέση με τις δαπάνες του 2019» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Νωρίτερα, ο Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, είχε επισημάνει ότι με το προσχέδιο του προϋπολογισμού το 2025 προβλέπεται για πρώτη φορά μείωση των μισθών της Κεντρικής διοίκησης κατά 1,61% ή 241 εκατ. ευρώ και ότι υπάρχει απομείωση κατά 404 εκατ. ευρώ στις κοινωνικές παροχές σε σχέση με το στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 2024.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για την Υγεία είναι ανύπαρκτες οι αυξήσεις στα κονδύλια για Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο γενικός εισηγητής της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας, υποστήριξε ότι «η λιτότητα που επιβάλλει η πολιτική των πλεονασμάτων κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, αντίκειται στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας και απαγορεύει την αύξηση των δαπανών στην υγεία και στην παιδεία ενώ αποτρέπει την επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης. Απορρίπτουμε την ανέξοδη αντικοινωνική, άδικη αντιαναπτυξιακή δομή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για τους φόρους», τόνισε με έμφαση ο κ. Καζαμίας.

«Ο προϋπολογισμός μονιμοποιεί τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες» σχολίασε από την δική του πλευρά και ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Πάρις Κουκουλόπουλος. «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει καταθέσει προγραμματικές θέσεις όπως είναι το νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι στοχευμένες αυξήσεις στα πεδία της δημόσιας υγείας» σημείωσε επίσης ο βουλευτής.

Διαβάστε επίσης

Σύνοδος Κορυφής Υγείας 2024: Ένα δισ. δολάρια για τον ΠΟΥ και οι δωρεές συνεχίζονται από τα Ιδρύματα Γκέιτς και Ροκφέλερ – Παρών ο Άδωνις

Νέοι γιατροί του εξωτερικού στο Ασκληπιείο της Κω για την ορκωμοσία των Αρίστων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.