Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στη σύμπραξη, τον κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών στα πολύπλευρα πεδία με τα οποία ασχολούνται οι δύο Οργανισμοί.

Συγκεκριμένα, το επόμενο χρονικό διάστημα, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η  Ελλαηνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θα συνεργαστούν στην υλοποίηση σεμιναρίων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή και στην εκπαίδευση των εμπλεκομένων με το δημοφιλές άθλημα της καλαθοσφαίρισης (προπονητές, διαιτητές, κριτές και εργαζόμενους).

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος εντός των αθλητικών χώρων δεν είναι σπάνιος και συμβαίνει πολύ συχνά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την ανάγκη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα εκείνων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, ώστε να γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ και να μπορούν να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέντευξη Τύπου, όπου και θα υπογραφεί το Μνημόνιο Συνεργασίας, θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Γ. κ. Κοχιαδάκης, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Ευ. Λιόλιος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας και ο υπεύθυνος των σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ της ΕΚΕ, Επεμβατικός Καρδιολόγος κ. Γ. Λάτσιος. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν επίσης εκπρόσωποι από τους συνδέσμους Διαιτητών, Κριτών & Προπονητών που θα υποστηρίξουν δυναμικά τις κοινές δράσεις ΕΚΕ και ΕΟΚ.

Σεμινάρια 

Την υλοποίηση των σεμιναρίων θα αναλάβει η Ομάδα Εργασίας ΚΑΡΠΑ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και οι πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης εκπαιδευτές της, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες υγείας αλλά και πολίτες σε όλη χώρα.

΄Σημειώνεται τέλος, πως, η  σύμπραξη ΕΟΚ και ΕΚΕ μελλοντικά θα διευρυνθεί υλοποιώντας από κοινού σημαντικές κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης 

Καύσωνας και καρδιά: Οδηγός επιβίωσης από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Η ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει δωρεάν φαγητό και κρασί σε τουρίστες

Το συγκινητικό μήνυμα του Άκη Σκέρτσου για τον γιο του: «Τον θαυμάζω, είναι μαχητής»

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.