Άλλοι 2 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 22 κρούσματα

Άλλοι 2 θάνατοι καταγράφηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ μέσα σε μία εβδομάδα σημειώθηκαν 22 νέα κρούσματα.

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός στην Ελλάδα από την κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου που προκαλείται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, είναι 8 θάνατοι και 55 περιστατικά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.

Από τους 55 ασθενείς, οι 42 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 13 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση).

Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους ήταν τα 83 έτη (εύρος 68 – 92 έτη).

Την περίοδο 2024, μέχρι τις 07/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν καταγραφεί και διερευνηθεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Λευκάδας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας, Αχαΐας, Θεσπρωτίας και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Η πανσέληνος του Αυγούστου σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τροφές που απορροφούν άμεσα τη βιταμίνη D

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.