Φωτιά – Πάτρα: Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο – Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην Πάτρα, με την Πυροσβεστική να τίθεται σε συναγερμό, καθώς η πυρκαγιά είναι κοντά σε σπίτια, στην περιοχή του Γηροκομείου.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, ενώ και τα παιδιά που βρίσκονταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, καθώς η φωτιά μπήκε στο χώρο και έκαψε δέντρα, ενώ παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα.

Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και αναστέλλεται η λειτουργία 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά, τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα 8 πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου, αναστέλλεται προσωρινά.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομείου.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή του.

Η φωτιά, ξεκίνησε από οικοπεδικό χώρο και έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με τις φλόγες να κινούνται προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Σημειώνεται πως, η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων ήταν άμεση και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου και 9 οχήματα, ενώ σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν υπάρχουν ζημιές μέχρι στιγμής.

Προσπάθεια κατάσβεσης

«Γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Όλοι οι ασθενείς είναι εκτός του νοσοκομείου», επεσήμανε  ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

«Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για την Πάτρα, έχουμε μία φωτιά που είναι μέσα στον αστικό ιστό, ευτυχώς μπορέσαμε και απομακρύναμε έγκαιρα τον κόσμο από τα ιδρύματα και το νοσοκομείο, αλλά και τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Αυτή την ώρα τα εναέρια μέσα έχουν στοχεύσει περισσότερο στην περιοχή «Διάκος», είχαμε φωτιά στην οροφή του Καραμανδάνειου, αλλά δεν πέρασε μέσα στο νοσοκομείο», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, κ. Φαρμάκης.

Διαβάστε επίσης 

Λοιμώξεις και μικροβιακή αντοχή: Έρχεται νέο εθνικό σχέδιο από τον ΕΟΔΥ, όλες οι λεπτομέρειες

Γεωργιάδης- Βουλή: Σύσταση στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19

Kαρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Φαίνονται πλέον τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου για τον HPV

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.