Πάνω από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους

Περισσότερες από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους, μετά την εφαρμογή του προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες – Ελλάδα 2.0”, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι παραλίες αυτές είναι προσβάσιμες σε όλους (σε άτομα με αναπηρία και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και σε άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς).
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περσεφόνη Μπέρτζου διευθύντρια Μάρκετιγκ της εταιρίας TOBEΑ (τεχνοβλαστός του πανεπιστημίου Πατρών), που έχει αναπτύξει και πατεντάρει το μηχάνημα SEATRAC, για την πρόσβαση στην θάλασσα, επεσήμανε πως η Ελλάδα, εκτός από πολιτισμό εξάγει και καινοτομία μέσω των SEATRAC στις παραλίες. Συγκεκριμένα η ελληνική αυτή πατέντα έχει τοποθετηθεί σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Λετονία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία και θα ακολουθήσουν άμεσα περισσότερες χώρες. Στον Ελλαδικό χώρο έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 220 SEATRAC, όπως εξηγεί.
Η Ελλάδα έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ στον κόσμο

Εστιάζοντας στην Ελλάδα σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ στον κόσμο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Έλληνες και ξένοι έχουν αγκαλιάσει τα τα μηχανήματα αυτά. Μάλιστα στον δικτυακό τόπο της εταιρίας καθημερινά είναι τα αιτήματα για πληροφόρηση σχετικά με τις παραλίες, αλλά κυρίως και για τις ευρύτερες υποδομές της περιοχής. Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα αναζητήσει όλες τις παραλίες στην Ελλάδα που υπάρχουν υποδομές για τα άτομα που θα χρειαστούν πρόσβαση στην παραλία.

Γλυφάδα – Καλαμάτα- Χανιά έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που έχουν μεγάλη ζήτηση η κυρία Μπέρτζου επεσήμανε ότι η παραλία της Γλυφάδας πρωταγωνιστεί με 8.000 καθημερινές κλήσεις, ενώ ακολουθούν η παραλία της Καλαμάτας αλλά και αυτή των Χανίων, όπου καθημερινά δεκάδες είναι χρήστες των μηχανημάτων της SEATRAC. Το επόμενο διάστημα η εταιρία, που για κάθε μηχάνημα που αγοράζει ένας δήμος επιστρέφει και ένα ποσό στο πανεπιστήμιο Πατρών, εξετάζει την εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων σε παραλίες της Χαλκιδικής, όπως εξηγεί η κυρία Μπέρτζου. Αρκεί φυσικά να προχωρήσει και ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα

Φωτό: shutterstock

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν οι πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι από το Νοσοκομείο Μεταξά

Αγώνας δρόμου για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης – Τα σενάρια που εξετάζονται

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.