Το ελληνικό νησί που υμνούν Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί

Το νησί με τις καλά κρυμμένες γωνιές, την Αστυπάλαια, προτείνουν για αληθινές διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό, δημοφιλή μέσα ενημέρωσης από Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία. Φαίνεται πως οι προσπάθειες του δήμου για ενίσχυση της εξωστρέφειας, βρίσκουν απήχηση σε αγορές εντός και εκτός Ευρώπης.

«Ανακαλύψτε την πεταλούδα του Αιγαίου που αποτελεί ένα πραγματικό καταφύγιο γαλήνης και οι ταξιδιώτες το αποκαλούν η γοητεία της αυθεντικότητας», τονίζει σε πρόσφατο άρθρο του, για το νησί, ο γαλλικός ταξιδιωτικός ιστότοπος Easy Voyage.

Το νησί με τις κρυμμένες γωνιές

Η Daily Telegraph, συμπεριλαμβάνει την Αστυπάλαια στις πέντε καλά κρυμμένες «γωνιές» της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψει κανείς φέτος, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό «πράσινο» εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης, της Volkswagen και του δήμου για τη μετατροπή του νησιού σε πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, σε όλη τη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, την τιμητική του έχει το νησί και στο νέο κατάλογο του Ιταλικού Vanity Fair με τα 23 ομορφότερα ελληνικά νησιά, εξηγώντας πως «με τα νέα δρομολόγια από Κω, το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο επιτρέποντας στην Αστυπάλαια να αποκαλύψει στους Ιταλούς έναν εντελώς νέο κόσμο».

Σημειώνεται πως, πρόσφατα η «πεταλούδα του Αιγαίου» «γοήτευσε» τους επαγγελματίες στο Βερολίνο στη διάρκεια της ITB, της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στον κόσμο, στο πλαίσιο ειδικής παρουσίασης που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας με τη στήριξη του δήμου.

«Μέσα από συνεχείς δράσεις, η Αστυπάλαια ανοίγει τα φτερά της και αποκαλύπτεται στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό που δείχνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη προτίμηση στην εξωτική φυσική ομορφιά, τα γραφικά χωριά, την παράδοση, τη γαστρονομία και τις βιώσιμες καινοτομίες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

Διαβάστε επίσης

Αφιερώματα από Αγγλία, Αυστρία και Ισπανία για το απόλυτο οικογενειακό νησί

Το ελληνικό νησί που προτείνουν οι Βρετανοί για την ιδανική ποιότητα ζωής μετά τη συνταξιοδότηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.