Αφιερώματα από Αγγλία, Αυστρία και Ισπανία για το απόλυτο οικογενειακό νησί

Εκτενή αφιερώματα σε ένα ελληνικό νησί κάνουν μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το προτείνουν ως ένα ιδανικό καλοκαιρινό μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Στους ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς της Ελλάδας κατατάσσει τη Νάξο, όπως την Κρήτη και τη Ρόδο, η Daily Telegraph.

Το διεθνές μέσο αναφέρει πως η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί «μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα υπερτουριστικά νησιά που την περιτριγυρίζουν.

Αφιερώματα για το νησί της Νάξου

Στο ίδιο πνεύμα, η αυστριακή εφημερίδα Kurier αποκαλεί τη Νάξο «θησαυρό που ευτυχώς μοιάζει ακόμη ανεξερεύνητος» και προσκαλεί τους περιπατητές για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να περιηγηθούν στα Κυκλαδίτικα και μεσαιωνικά σοκάκια.

Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στο νησί επίσκεψη πλήθους Αυστριακών επαγγελματιών και δημοσιογράφων με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του οργανισμού Springer Reisen.

Παράλληλα με τα αφιερώματα σε Αυστρία και Αγγλία, η Νάξος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών σε λίστα που ανακοίνωσε το Ισπανικό Business Insider με τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Φύση, μυθολογία, γαστρονομία και δραστηριότητες, διαφοροποιούν τη Νάξο έναντι ανταγωνιστικών προορισμών. Το 2023 «έκλεισε» με θετικό πρόσημο και νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ το αφήγημα για τη νέα σεζόν εξαπλώνεται σε εύρος αγορών με «αιχμή του δόρατος» την αυθεντικότητα. Σημειώνεται πως το διάστημα 15-17 Μαρτίου, ο δήμος διοργανώνει τριήμερο πρωτότυπων αποκριάτικων εκδηλώσεων γεμάτο χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων, απευθύνοντας το πρώτο κάλεσμα σε κατοίκους και ταξιδιώτες, ενόψει της νέας σεζόν.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΦ για ιατρικά συνέδρια: Νέα εγκύκλιος, οι αλλαγές, τι λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού

Αρακάς και σπανάκι: Κατεψυγμένα ή φρέσκα;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.