Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση για την Ημέρα Στοματικής Υγείας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής
Υγείας (20/3), διοργάνωσε μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στην πλατεία
Συντάγματος (πλησίον του Μετρό) την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Οδοντίατροι και Νοσηλευτές των Εκπαιδευτικών Υγειονομικών Σταθμών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Κινητή Ομάδα Υγείας, παρευρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, για να επικοινωνήσουν στον κόσμο τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής, καθώς η καλή στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και ευεξία.

Σύμφωνα με νεότερες επιστημονικές μελέτες, το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια
στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πολλές από τις νόσους του στόματος μπορούν να προληφθούν μέσω της συστηματικής φροντίδας του στόματος και των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο. Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, σε συνδυασμό με το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τον περιορισμό της ζάχαρης, της χρήσης καπνού και αλκοόλ, συμβάλουν στην καλή υγιεινή του στόματος.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παρέχει δωρεάν οδοντιατρικές παρεμβάσεις στοχεύοντας στη
διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία για όλους, στην πρόληψη, προαγωγή και
διατήρηση της στοματικής υγείας, με προτεραιότητα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσης του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Διαβάστε επίσης 

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Προειδοποίηση ΠΟΥ για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.