Είσοδος της Ευρώπης στις πόλεις με τον υψηλότερο δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον κόσμο

Ο ελβετικός ιστότοπος IQAir που ειδικεύεται στην καταγραφή της ποιότητας της ατμόσφαιρας, εκτιμά ότι το Μιλάνο βρίσκεται στις πόλεις με τον υψηλότερο δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον κόσμο, αν και ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας της Ιταλίας αρνήθηκε να σχολιάσει “ειδήσεις που δεν υφίστανται”.

Οι πόλεις με τον υψηλότερο δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Τα στοιχεία του ελβετικού ιστότοπου IQAir, που βασίζονται στον δείκτη ποιότητας της ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Us Aqi έδειχναν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ότι μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα από το Μιλάνο αντιμετωπίζουν η Ντάκα στο Μπανγκλαντές και η Λαχόρη στο Πακιστάν. Κάθε μέρα οι μετρήσεις ανανεώνονται με νέα αξιολόγηση και σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου το Μιλάνο έχει την πρώτη θέση, και ακολουθούν οι πόλεις Τσενγντού και Δελχί, στην Κίνα και την Ινδία, αντίστοιχα.

Ο ιταλικός Τύπος – όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ – υπογραμμίζει ότι, βάσει των μετρήσεων αυτών, η ποιότητα του αέρα στο Μιλάνο θεωρείται ανθυγιεινή και ότι μέρος των προβλημάτων οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, στις λιγοστές βροχοπτώσεις, αλλά και στην θέρμανση των κατοικιών.

Σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο, οι κάτοικοι της ιταλικής συμπρωτεύουσας τις ημέρες αυτές θα πρέπει να αποφεύγουν την σωματική άσκηση σε ανοικτούς χώρους και να κρατούν κλειστά τα παράθυρα σπιτιών και γραφείων.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, ο Μπέπε Σάλα, σχολίασε την είδηση τονίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά «δημοσιοποιήθηκαν από ιδιωτικό φορέα, ο οποίος δεν έχει επίσημο χαρακτήρα» και «αρνήθηκε να σχολιάσει ειδήσεις που θεωρεί ότι δεν υφίστανται».

Διαβάστε επίσης

Τα πάντα για τη λίστα χειρουργείου και τα απογευματινά χειρουργεία – Σύγκριση τιμών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Ώρες αγωνίας για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγό του – Σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πυρκαγιά στο σπίτι τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.