Συνεργασίες Ελιτούρ για την προβολή και προώθηση του τουρισμού Υγείας

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Ελιτούρ και ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, για την προώθηση του τουρισμού Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση και ανάδειξη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας και διαβεβαίωσε, πως θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των τριών φορέων. Επίσης, επεσήμανε πως πλέον έχουν δημιουργηθεί μεγαλύτερες δυνατότητες και ευκαιρίες για τον Τουρισμό Υγείας, και σε αυτό το εγχείρημα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το πολύ καλό ιατρικό δυναμικό και οι δομές που συνεχώς βελτιώνονται. Τέλος, τόνισε ότι ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Συναντήσεις Πατούλη

Η προώθηση του τουρισμού Υγείας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν ανταγωνιστική στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να δούμε από κοινού και να συμφωνήσουμε στους άξονες συνεργασίας μας για το 2024 καθώς και στους στόχους προβολής και προώθησης στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε τον κ. Πατούλη, Πρόεδρο της Ελιτούρ και τον κ. Γιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EnterpriseGreece για την στενή και διαρκή συνεργασία.

Αύξηση επενδυτικών ροών 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, επεσήμανε πως είναι πολλά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού Υγείας και Ευεξίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα οφέλη που θα προκύψουν από τις συντονισμένες ενέργειες και δράσεις των τριών φορέων, θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και για άλλους σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η Enterprise Greece αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση εξειδικευμένων δράσεων για την περαιτέρω αύξηση των επενδυτικών ροών στον συγκεκριμένο κλάδο, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να είναι ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, η οποία εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς στο wellness και τον τουρισμό υγείας παγκοσμίως.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, οι κοινοί τρόποι προβολής και προώθησης του Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας, η συνεργασία της Ελιτούρ με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και οι προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Παράλληλα, η Ελιτούρ ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει να διοργανώσει το Greek Health and Wellness Tourism Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2024, στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης 

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο – Η θέση του ελληνικού

Η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για τις θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών ΥΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.