Ο πιο πρωτότυπος φιλανθρωπικός μαραθώνιος έγινε στη Δράμα

Ένας διαφορετικός μαραθώνιος αγάπης και προσφοράς έγινε στη Δράμα και είναι σίγουρο ότι θα το συζητάνε για πολύ καιρό, καθώς ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα δείχνουν τα τατουάζ που έκαναν για ιερό σκοπό.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι γονείς και οι εθελοντές του παραρτήματος της Δράμας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες ΛΑΜΨΗ, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες όλων των ηλικιών μέσα από έναν μαραθώνιο τατουάζ, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «Αποτυπώνουμε την αγάπη στο δέρμα μας».

Περισσότεροι από διακόσοι πενήντα άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος του συλλόγου ΛΑΜΨΗ και «χτύπησαν» ένα συμβολικό τατουάζ στο σώμα τους, επιλέγοντας ανάμεσα από είκοσι δυο μικρά σχέδια. Το κόστος για το κάθε τατουάζ ήταν 15 ευρώ και όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δωρήθηκαν στον σύλλογο για τους σημαντικούς σκοπούς που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Εμπνευστής της δράσης, που ήδη μετράει πέντε χρόνια, είναι ο Δραμινός δερματοστίκτης (ή αλλιώς τατουέρ) Θόδωρος Δενεκές, που πέρα από τις άλλες εθελοντικές προσφορές του προς τον σύλλογο θέλησε να βοηθήσει και με το αντικείμενο της δουλειάς του.

Ένα ολόκληρο 24ωρο, από τις οχτώ το πρωί του Σάββατου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα άνθρωποι, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πέρασαν από το κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της Δράμας και έγιναν συμμέτοχοι σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή πράξη αγάπης.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου

«Η φετινή συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Αθανασία Παράσχου, μέλος του παραρτήματος του συλλόγου ΛΑΜΨΗ στην Δράμα. «Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν άνθρωποι όχι μόνο από την Δράμα, αλλά και από γειτονικές περιοχές. Όταν είχαν κλείσει όλα τα ραντεβού ο κόσμος περίμενε υπομονετικά έξω από το κατάστημα μια βροχερή μέρα με κρύο για να χτυπήσει ένα τατουάζ δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του σε αυτό που κάνουν όλοι οι γονείς. Ο Θοδωρής Δενεκές με πολύ υπομονή και καλή διάθεση υποδεχόταν με χαμόγελο όλους τους ανθρώπους, τους έκανε το τατουάζ, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας (αποστείρωση αντικατάσταση βελόνων, καθαριότητα) οπότε καταλαβαίνετε πως η όλη διαδικασία απαιτούσε από όλους υπομονή και καλή διάθεση» προσθέτει.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών σε αυτή την δράση όπως επίσης του φίλου του Θοδωρή Δενεκέ από την Αθήνα, του Ηρακλή Πατσόπουλου, ο οποίος πέρα από τη βοήθειά του στον μαραθώνιο πρόσφερε χρώματα και βελόνες ώστε όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν να διατίθονταν εξολοκλήρου στη ΛΑΜΨΗ.

Τα μέλη του παραρτήματος της «Λάμψης» στη Δράμα δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε μια δράση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταμπού. Αποδείχθηκε όμως πως οι άνθρωποι έχουν πάντα ανοιχτή την καρδιά και την σκέψη τους όταν πρόκειται να στηρίξουν μια προσπάθεια που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο.

Ο κ. Θοδωρής Δενεκές ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Δράμας, με πάθος για τη δουλειά του και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισημαίνει πως πάντα ήθελε να συνδράμει στους σκοπούς της ΛΑΜΨΗΣ και μέσα από τη δουλειά του στέλνει ένα πραγματικό μήνυμα αγάπης για τα παιδιά και τους γονείς τους που δίνουν έναν αγώνα ζωής. «Θεωρώ πως το καλύτερο σε αυτή την προσπάθεια», σημειώνει, «είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Προσωπικά, μέχρι να πάρω σύνταξη θα συνεχίσω να στηρίζω το έργο του συλλόγου, θα συνεχίσω αυτόν τον μαραθώνιο τατουάζ αγάπης για τα παιδιά και τους γονείς τους».

Η ΛΑΜΨΗ και η έμπρακτη βοήθεια στις οικογένειες

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ με έδρα την Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους νόσησαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ φροντίζει για την άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και προσφέρει ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, την αγωγή, την εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των παιδιών. Επιπλέον, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.

Διαβάστε επίσης

ΟΕΝΓΕ: Ένα ευρώ την ώρα, η αύξηση 20% στις εφημερίες – Κινητοποιήσεις των γιατρών

Καφές φραπέ: Από την Θεσσαλονίκη του 1957 μέχρι σήμερα και τα οφέλη του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.