Στις 3 καλύτερες κουζίνες του κόσμου η ελληνική, μετά από παγκόσμια ψηφοφορία του Taste Atlas

Στις 3 καλύτερες κουζίνες του κόσμου είναι η ελληνική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας του Taste Atlas.

Η ψηφοφορία ανέδειξε τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο για το 2023. Στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία και ακολούθηε η χώρα μας.

Η ψηφοφορία για τις καλύτερες κουζίνες

Σύμφωνα με το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Στις 3 καλύτερες κουζίνες του κόσμου η ελληνική, μετά από παγκόσμια ψηφοφορία του Taste Atlas

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως. Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία με βαθμολογία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59. Η μεσογειακή και η ασιατική κουζίνα εξακολουθούν και αυτό τον χρόνο να είναι οι αγαπημένες του κοινού.

Το βραζιλιάνικο κρέας Picanha, το μαλαισιανό ψωμί Roti Canai και τα ταϊλανδέζικα stir fry Phat Kaphrao ανέβηκαν στα τρία σκαλιά του βάθρου.

Ο ντάκος, είναι το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 4,61 ενώ στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια. Τα άλλα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι το γιουβέτσι (64 θέση), ο γύρος (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση).

Διαβάστε επίσης

Τρόφιμα που επιβαρύνονται από τα βαρέα μέταλλα – Ανησυχία για τις παιδικές τροφές

Μια ανάλυση σακχάρου θα μπορούσε να αποκαλύψει διαφορετικούς τύπους καρκίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.