Οι τρεις τομείς προτεραιότητας για τον ιατρικό τουρισμό τέθηκαν στη συνάντηση Ράπτη – Πατούλη

Τους τρεις τομείς προτεραιότητας και τα περαιτέρω βήματα για τον ιατρικό τουρισμό, συζήτησαν ο πρόεδρος της ELITOUR και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη.

Η στρατηγική για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού υγείας που συζητήθηκε, εστιάζει σε τρεις τομείς:

• Διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου
• Προβολή και προώθηση του Τουρισμού Υγείας
• Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας στον Τουρισμό Υγείας

«Συζητήσαμε τους βασικούς τομείς προτεραιότητας για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας με στόχο την ανάδειξη και εδραίωση της χώρας ως πρωτοπόρου προορισμού, για τον ιατρικό τουρισμό στο διεθνές προσκήνιο», τόνισε η κ. Ράπτη μετά το πέρας της συνάντησης.
Από τον πλευρά του, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο πλαίσιο που πρέπει να αναπτυχθεί προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική στον νευραλγικό αυτό τομέα που έχει σημαντικές προοπτικές για την οικονομία.

«Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας σε πολλές περιοχές της χώρας», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και αναφέρθηκε στην στρατηγική που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

«Η χώρα μας διαθέτει κορυφαίο επιστημονικό δυναμικό, τεχνολογική υποδομή και εξοπλισμό για να προσελκύσει τον παγκόσμιο ασθενή και να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Την ίδια στιγμή, μια σημαντική συνέντευξη για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και τη δυναμική της χώρας μας που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την αγορά, παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. στην Αμερικανική ιστοσελίδα International Business Times.

Όπως ανέφερε, “ο Τουρίστας υγείας που αναζητά ιατρικές υπηρεσίες σε ορθοπεδική, οφθαλμολογία, πλαστική και αισθητική χειρουργική, δερματολογία, γονιμότητα, μεταμόσχευση, καρδιοχειρουργική, αιμοκάθαρση, οδοντιατρική, αποκατάσταση, αντιγήρανση, έλεγχο του βάρους και προγράμματα μακροζωίας έχει πολλούς λόγους να επιλέξει την Ελλάδα . Υψηλή ποιότητα στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και στις υποδομές των εγκαταστάσεων, και ανταγωνιστική σχέση ποιότητας-τιμής στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Το εξαιρετικό κλίμα της χώρας, που συμβάλλει ιδανικά στην περίοδο της αποθεραπείας, σε συνδυασμό με την Υγιεινή μεσογειακή διατροφή . Όπως και το ευέλικτο, κατά περίπτωση νομικό πλαίσιο, όπως συμβαίνει με την εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία αυξάνει διαρκώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον για προσέλκυση υπογόνιμων ζευγαριών, σημειώνοντας διεθνείς επιτυχίες στην απόκτηση παιδιών. Στο Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, θεωρούμε ότι η Ελληνική Επιστημονική Αριστεία είναι το διαβατήριο του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας, η σφραγίδα και η εγγύηση για τους ταξιδιώτες του κόσμου, σε όλους τους ιατρικούς τομείς ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα πακέτα ιατρικού τουρισμού, ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε ότι “πιστοποιημένες Ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ανταγωνιστικού κόστους προσφέρουν τα μέλη της ELITOUR στην Καρδιολογία την Οδοντιατρική την Διαγνωστική την Γενική χειρουργική την Γηριατρική την Γυναικολογία την Αιμοκάθαρση την Εξωσωματική γονιμοποίηση την Νευρολογική χειρουργική την Ογκολογία την Οφθαλμολογία την Ορθοπεδική την Παιδιατρική την Πλαστική χειρουργική την Ψυχιατρική και την Αποκατάσταση . Το άρτια καταρτισμένο ιατρικό δυναμικό της Ελλάδας, με σπουδές στις περισσότερες περιπτώσεις στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μπορεί μέσω τηλεδιασκέψεων να επικοινωνεί απευθείας με τους ενδιαφερόμενους ασθενείς πριν την άφιξη στη χώρα μας , εξετάζοντας την ζητούμενη θεραπεία και προτείνοντας ευέλικτες λύσεις, υπό το πρίσμα πάντα της ιατρικής και ταξιδιωτικής ασφάλειας. Μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ είναι και ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, και σε αυτήν ακριβώς την σύγκλιση, του Ιατρικού και Τουριστικού κλάδου, επικεντρώνονται με μεγάλο επαγγελματισμό οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που αναλαμβάνουν να οργανώσουν κάθε λεπτομέρεια για την άφιξη του ιατρικού τουρίστα, την συνεννόηση με το ιατρικό κέντρο που έχει επιλεγεί, την διαμονή κατά το διάστημα της αποθεραπείας και την ασφαλή αναχώρηση για επιστροφή στη χώρα τους . Η δημιουργία όλο και πιο εξειδικευμένων πακέτων Ιατρικού Τουρισμού αποτελεί τη νέα αναδυόμενη αγορά για την Ελλάδα στην μεταπανδημική εποχή”.

Διαβάστε επίσης

Πόση βιταμίνη C χρειάζονται κάθε μέρα οι καπνιστές

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γλιτώσει ασθενείς με καρκίνο του μαστού από περιττές θεραπείες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.