Καρδιολογική Εταιρεία: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος στο Νεστώριο Καστοριάς

Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια από την Eλληνική Καρδιολογική Εταιρεία για ενημέρωση των πολιτών και οι πρωτοβουλίες πρόληψης της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου κλιμάκιο ιατρών καρδιολόγων-μελών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας  με επικεφαλής την κυρία Αγγελική Μαυρογιάννη, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, επισκέφτηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Νεστορίου Καστοριάς και πραγματοποίησε προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε περίπου 70 άτομα, τα περισσότερα μεγάλης ηλικίας.

Καρδιολογικός έλεγχος έλεγχος

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οι Ιατροί παρείχαν συμβουλές στους πολίτες, τους δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων, ενώ υπήρξαν περιστατικά που παραπέμφθηκαν για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

καρδιολογικός έλεγχος

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γιάννης Κοχιαδάκης με αφορμή τη συγκεκριμένη κοινωνική δράση δήλωσε: «Η πρόληψη της καρδιαγγειακής υγείας των πολιτών αποτελεί κύρια μέριμνα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοβουλία της ΕΚΕ στο Νεστόριο Καστοριάς καθώς και άλλες μελλοντικές δράσεις σε Αττική και περιφέρεια που δρομολογούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Λίγα λόγια για την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Καρδιολογική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1948 και ανεγράφη στα βιβλία των επιστημονικών σωματείων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το έτος 1950. Αρχικά τα ιδρυτικά μέλη της ήταν 28, ενώ σήμερα έχει εγγεγραμμένους 3.500 περίπου καρδιολόγους με ειδικότητα. Η πορεία της ΕΚΕ είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Καρδιολογίας στην Ελλάδα.

Ανασκοπώντας την ιστορία της παρατηρεί κανείς και τις εξελίξεις της Ελληνικής Καρδιολογίας διότι η ΕΚΕ αποτέλεσε πράγματι το επίσημο βήμα του ‘Ελληνα καρδιολόγου από την εμφάνιση της Καρδιολογίας σαν μία ανεξάρτητη ειδικότητα στα μέσα του 20ου αιώνα.

Είναι επίσης, ο συνδετικός κρίκος των καρδιολόγων και ενεθάρρυνε τις εκπαιδευτικές προσπάθειες για την επιμόρφωση των ιατρών καθώς και τις ερευνητικές δραστηριότητες.
Σήμερα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται στην ομογενοποίηση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων Καρδιολόγων για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας και του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας, ενώ προσφέρει προγράμματα συνεχούς επιμόρφωσης και διαβίου εκπαίδευσης των ειδικευμένων Καρδιολόγων της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα στις Blue Zones – Η εντυπωσιακή εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από το προσδόκιμο ζωής

Μεσολόγγι: Αγόρασε ασθενοφόρο με τις οικονομίες της, αφού είχε βιώσει από πρώτο χέρι τις καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ – Ο όρος που έβαλε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.