Μεσολόγγι: Αγόρασε ασθενοφόρο με τις οικονομίες της, αφού είχε βιώσει από πρώτο χέρι τις καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ – Ο όρος που έβαλε

Ο τομέας ΕΚΑΒ Μεσολογγίου παρέλαβε την Πέμπτη ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο ως δωρεά της Αθηνάς Παπαχρήστου.

Η Αθηνά Παπαχρήστου, έδωσε άλλη έννοια στον όρο φιλάνθρωπος και δωρεά, καθώς διέθεσε όλες τις οικονομίες της μαζί και τα χρήματα από ένα χωράφι που πούλησε, προκειμένου να αποκτήσει το Μεσολόγγι ένα δικό του ασθενοφόρο.

Η συνταξιούχος αγρότισσα προσέγγισε τη διοικήτρια του νοσοκομείου πριν περίπου ενάμισι χρόνο και της ανακοίνωσε την επιθυμία της. «Θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό», είχε πει, αλλά μόνο υπό όρους. Ήθελε αυτό το ασθενοφόρο να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και πως θα της κορνάρει κάθε φορά, που θα βρίσκεται το όχημα έξω από το σπίτι της. «Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο, που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», είπε η ηλικιωμένη.

από αριστερά προς τα δεξιά: η κα Αθηνά Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, η Διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Πάτρας ιατρός Αγγελική Κανελλοπούλου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κυρία Αθηνά Παπαχρήστου και την ευχαρίστησε για την τεράστια και συγκινητική της προσφορά στον τόπο της. Όπως είπε η ίδια στην ΕΡΤ, της τηλεφώνησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η κυρία Αθηνά δήλωσε πως «Είχα προβλήματα με τον άντρα μου για 12 χρόνια. Θέλανε να μας στείλουν από την Πάτρα ασθενοφόρο, αλλά δεν γινόταν. Εγώ είχα πρόβλημα με το νεφρό μου, αλλά δεν μπορούσε να έρθει να με πάρει κανένα ασθενοφόρο, είχα χάσει τρία ραντεβού στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε να με πάρει ένα ασθενοφόρο την τέταρτη φορά, έμεινε στη μέση της γέφυρας. Πήρα τότε ένα ταξί και πήγα για να μην χάσω το ραντεβού. Άλλη φορά που πήγαινα με τον άντρα μου στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, έμεινε το ασθενοφόρο κοντά στην Άρτα. Μας άφησαν εκεί σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν το βράδυ οι αγελάδες, για να το φτιάξουμε. Περιμέναμε μετά να έρθει από την Αμφιλοχία το ασθενοφόρο να μας πάει στα Γιάννενα».

«Προσευχόμουν στο Θεό να φύγω όπως περπατάω, να μην ταλαιπωρηθώ όπως ο άντρας μου», είπε ενώ για την αγορά του ασθενοφόρου των 65.000 ευρώ όπως είπε «Έκανα οικονομία μεγάλη για να έχω για τα γεράματά μου. Όταν έφυγε ο άντρας μου σκέφτηκα “τι τα θέλω τα λεφτά;”. Έφυγε ο άντρας μου, θα φύγω και εγώ, σκέφτηκα. Πούλησα και ένα χωράφι που είχα και πήρα αυτό το ασθενοφόρο για να αφήσω κάτι πίσω μου. Ήθελα όλος ο κόσμος να εξυπηρετείται».

Το νέο αυτό ασθενοφόρο, το οποίο παράλαβε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, θα ενδυναμώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, ενισχύοντας και διασφαλίζοντας το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας προς όλους τους πολίτες της περιοχής.

Στην τελετή παραλαβής της δωρεάς του νέου ασθενοφόρου του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, παρευρέθηκαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, η Διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Πάτρας ιατρός Αγγελική Κανελλοπούλου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προσωπικό του Γ.Ν. Μεσολογγίου, εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και διασώστες του Τομέα του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.

Διαβάστε επίσης

Εναλλακτικές λύσεις χωρίς φάρμακα για τον βήχα και πως να φτιάξετε τον δικό σας φυσιολογικό ορό

Η μονοτονία του Μιχάλη, τα άγχη των επικεφαλής και πού βρίσκεται η Μίνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.