Πρεσβευτής για τον Υπεύθυνο Τουρισμό o ηθοποιός Winston Duke

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση Winston Duke, ορίστηκε πρεσβευτής για τον Υπεύθυνο Τουρισμό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Ο Winston Duke από τον νέο του ρόλο θα υποστηρίξει τις πρακτικές βιώσιμου τουρισμού και θα ενισχύσει τη δύναμη των ταξιδιών, ευθυγραμμιζόμενος με την εκστρατεία του UNWTO “Tourism Open Minds”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Duke, γνωστός για τις ερμηνείες του σε ταινίες με μεγάλη επιτυχία, όπως οι «Black Panther», «Us» και «Nine Days», έχει δείξει με συνέπεια την αφοσίωσή του σε κοινωνικούς σκοπούς, καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για αυτόν τον διάσημο ρόλο. Ως Πρέσβης του UNWTO για Υπεύθυνο Τουρισμό, ο Duke θα συνεργαστεί στενά με τον Οργανισμό για να υποστηρίξει τη σημασία του τουρισμού για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκστρατεία «Tourism Open Minds», που ξεκίνησε από τον UNWTO με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, έχει ως στόχο να προωθήσει τον χωρίς αποκλεισμούς βιώσιμο τουρισμό, ενθαρρύνοντας το διάλογο, την κατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των ταξιδιωτών και των τοπικών κοινοτήτων. Ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να αγκαλιάσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, παραδόσεις και προοπτικές, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη θετική επίδραση του τουρισμού στις τοπικές οικονομίες και το περιβάλλον.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για το νέο ρόλο, ο Winston Duke δήλωσε ότι “το ταξίδι είναι μια πράξη ανακάλυψης της αλήθειας. Σε αυτήν την αλήθεια, βλέπουμε ότι είμαστε πολύ περισσότερο όμοιοι παρά διαφορετικοί, και χωρίς να το ξέρουμε, χτίζουμε γέφυρες. Εάν τα ταξίδια είναι γέφυρα, τότε ο τουρισμός είναι ο μηχανικός. Ο τουρισμός είναι η πηγή ζωής της παγκόσμιας οικονομίας μας. Είναι ο πιο ανθρώπινος τομέας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των εθνών, και να θυμόμαστε ότι αυτό που έχουμε κοινό είναι μια αφθονία όμορφων ανθρώπων και εμπειριών”.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili (φωτό) τόνισε ότι είναι τιμή για τον UNWTO να έχει τον Winston Duke ως Πρέσβη της για τον Υπεύθυνο Τουρισμό. Εξήρε το ταλέντο του ως ηθοποιού, υπογραμμίζοντας ότι έχει την ικανότητα να αναδείξει τη δυναμική του τουρισμού ως του κλάδου που ανοίγει προοπτικές και μεταμορφώνει τις ζωές των ανθρώπων. Υποστηρίζοντας πολλές φιλανθρωπικές προσπάθειες, εξάλλου, ζει τις αξίες της ενσυναίσθησης, προσφέροντας ευκαιρίες σε όλους.

Ο Ντιουκ αν και είναι γνωστός ως ένας από τους πιο ανερχόμενους αστέρες του Χόλιγουντ, είναι εξίσου γνωστός για τις δράσεις του στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Ντιουκ είναι παγκόσμιος πρεσβευτής για τους Partners in Health, έναν μη κερδοσκοπικό παγκόσμιο οργανισμό υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει ως στόχο να προσφέρει τα οφέλη της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης σε φτωχές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Είναι υποστηρικτής του κινήματος HeForShe που στοχεύει στην προώθηση της ισότητας των φύλων και έχει ενταχθεί στην American Diabetes Association συμμετέχοντας σε έναν εθνικό διάλογο σχετικά με τον διαβήτη.

Με καταγωγή από το Τρινιντάντ, ο Ντιουκ έλαβε το πτυχίο του στο θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και το Master of Fine Arts στη Δραματική Σχολή του Γέιλ.

Διαβάστε επίσης

Πώς να αυξήσετε την τεστοστερόνη με 10 καθημερινές συνήθειες

6 λόγοι που έχετε κατακράτηση υγρών και πως να διώξετε το φούσκωμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.