Οι 10 καλύτερες χώρες για να μείνει κάποιος μετά τη σύνταξη – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Στις 10 κορυφαίες επιλογές για διαμονή μετά τη σύνταξη συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού οίκου ενημέρωσης και αναλύσεων U.S. News & World Report.

Η μελέτη ανέλυσε συνολικά 87 χώρες, κρίνοντας τα εξής βασικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας: κοινωνικές δομές, σύστημα υγείας, κόστος διαβίωσης, κλίμα, φιλικότητα και ασφάλεια, φορολογικό περιβάλλον και επιχειρηματικότητα.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Ελβετία, καθώς, παρά το συγκριτικό μειονέκτημά της ως προς το κόστος διαβίωσης, παραμένει μία σταθερή οικονομία και μία ασφαλής χώρα, με περιορισμένη γραφειοκρατία.

Η Πορτογαλία και η Αυστραλία κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως. Η Νέα Ζηλανδία και η Ισπανία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στις 10 καλύτερες χώρες για να μείνει κάποιος μετά τη σύνταξη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, και συγκεκριμένα στην ένατη θέση, ξεπερνώντας τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, ακόμη και πολύ ισχυρότερες οικονομίες όπως η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.

Η επιτυχία της Ελλάδας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, ειδικά μετά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση από την οποία ανακάμπτει, ενώ μεγάλα είναι και τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης σε συνδυασμό με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού.

Οι 10 καλύτερες χώρες για να μείνει κάποιος μετά τη σύνταξη

Ελβετία
Πορτογαλία
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ισπανία
Καναδάς
Σουηδία
Ιταλία
Ελλάδα
Δανία

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Η τραγική ιστορία της οικογένειας της νοσηλεύτριας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα της ανθρωπιστικής αποστολής

Η καλύτερη ηλικία για να χάσουν βάρος τα παχύσαρκα παιδιά και να μην το ξαναπάρουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.