Μητσοτάκης: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω των πυρκαγιών

Δωρεάν διακοπές μιας εβδομάδας στη Ρόδο, για όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από το νησί εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών της περασμένης εβδομάδας, θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV και στην εκπομπή «Good Morning Britain».

«Για όσους αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους στη Ρόδο λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα τους προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν διακοπών την επόμενη Άνοιξη ή το Φθινόπωρο για να επιστρέψουν στο νησί και να απολαύσουν τις φυσικές του ομορφιές» τόνισε ο πρωθυπουργός που επεσήμανε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έγινε εκκένωση 20.000 ανθρώπων με ασφάλεια, πως δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή και δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

«Πάντα είχαμε φωτιές, αλλά αυτό που έχει αλλάξει λόγω της κλιματικής κρίσης είναι η έντασή τους» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως η καταστροφική πυρκαγιά επηρέασε το 1/5 του νησιού, αλλά τώρα η Ρόδος έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της και πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Τόσο στους υπόλοιπους προορισμούς, όσο και στη Ρόδο οι Βρετανοί είναι καλοδεχούμενοι και αυτό που αποδείχθηκε από την κρίση των ημερών στο νησί ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους φαινόμενα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην αντίδραση των κατοίκων, άλλα και στο 112, μια υπηρεσία που είναι άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επισήμανε ότι έγινε με μεγάλη ασφάλεια μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης περίπου 20.000 ανθρώπων από τη Ρόδο της οποίας μόνο το 15% επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές.

Αν θα ήθελε κάποιος να ανταποδώσει τη βοήθεια που δόθηκε στους Βρετανούς από τους Ροδίτες και σε ένδειξη γενναιοδωρίας, αν θέλει να κλείσει ένα πακέτο διακοπών της τελευταίας στιγμής θα ήταν καλό να ψάξει για πακέτα στη Ρόδο, και όσοι έχουν κλείσει τις διακοπές τους στο νησί να μην έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Νέα θεραπεία εξόντωσε όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους – Ξεκινούν μελέτες σε ανθρώπους

Παγωτά με χαμηλά λιπαρά, vegan ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.