Lonely Planet: “Αυτή είναι μια όμορφη εξαίρεση των Κυκλάδων”

Έφτασε η στιγμή να αποδοθεί μια άτυπη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές ομορφιές της Άνδρου, ενός νησιού των Κυκλάδων που πραγματικά δεν πολυακούγεται ούτε αποτελεί πρώτη επιλογή για διακοπές.
Το εκτενές αφιέρωμα στην Άνδρο που έκανε πρόσφατα το Lonely Planet της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντάς την ως τον κορυφαίο ελληνικό προορισμό πεζοπορίας, φαίνεται πως βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Η εξαίρεση των Κυκλάδων

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η Άνδρος αποτελεί μια όμορφη εξαίρεση των Κυκλάδων μέσα από τη ναυτική ιστορία της και την ασυνήθιστα πράσινη φύση που συνδυάζεται με ποτάμια και ζωντανές πηγές. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Υδρούσα, δηλαδή υδάτινη. Για αιώνες οι κάτοικοι του νησιού ήταν αυτάρκεις, καλλιεργώντας πεζούλες για την παραγωγή λαχανικών, ελαιόλαδου, οίνου και βοτάνων. Η Άνδρος έχει πολλά να προσφέρει, μια ορεινή ενδοχώρα που διασχίζεται από καταπράσινες κοιλάδες και περιτριγυρίζεται από καταγάλανα νερά, μια κομψή πρωτεύουσα με νεοκλασικά παλάτια, γραφικά χωριουδάκια, αλλά και πολλές ιστορικές τοποθεσίες, όπως αρχαία ελληνικά μνημεία, ενετικά σημεία ενδιαφέροντος του 13ου αιώνα και παλιούς νερόμυλους».

Σηματοδοτημένα μονοπάτια δεκάδων χιλιομέτρων

Εστιάζοντας στην πεζοπορία ως την καλύτερη εμπειρία γνωριμίας με τον μαγευτικό προορισμό των Κυκλάδων, το καθιερωμένο ταξιδιωτικό μέσο αποκαλεί «ναυαρχίδα» το Andros Routes ως ένα έργο εθελοντών, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών μήκους δεκάδων χιλιομέτρων, αξιοποιώντας εντυπωσιακά φυσικά τερέν, δευτερεύοντες δρόμους χωριών και πλακόστρωτα μονοπάτια.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.