H Ελλάδα στους κορυφαίους 3 καλοκαιρινούς προορισμούς των Ευρωπαίων

Η Ελλάδα βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, όπως προκύπτει από την εφαρμογή μετακινήσεων FREENOW για το καλοκαίρι του 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 87% των Ελλήνων δεν θα ταξιδέψουν για διακοπές στο εξωτερικό αλλά θα επιλέξουν προορισμό στα νησιά ή την ηπειρωτική χώρα φέτος το καλοκαίρι. Μάλιστα, πάνω από τους μισούς θα απολαύσουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη. Επίσης, 1 στους 4 Έλληνες μεταθέτει τις διακοπές του για τον Σεπτέμβριο, αξιοποιώντας τις χαμηλότερες τιμές εκτός καλοκαιρινής σεζόν. Μόλις 1 στους 10 ερωτηθέντες είπε ότι δεν σχεδιάζει διακοπές φέτος.

Διακοπές στο εξωτερικό 

Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: το 37% των ερωτηθέντων από την Ευρώπη σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με την έρευνα της FREENOW, σχεδόν το 83% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι πιο ελκυστικές την περίοδο του καλοκαιριού, τόσο γι’ αυτούς ως κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες. Περισσότεροι από τους μισούς περνούν χρόνο στην παραλία, ενώ οι μισοί ακριβώς δηλώνουν ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι must για το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των χρηστών της εφαρμογής για τις μετακινήσεις τους, όταν βρίσκονται για διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού, η έρευνα της FREENOW έδειξε ότι πάνω από το 68% των Ελλήνων επιλέγουν ταξί ως πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Σύμφωνα με την ανάλυση της σχετικής έρευνας, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η μέση διαδρομή ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι 30-40 λεπτά και το κόστος μπορεί να ποικίλει από 20-60 ευρώ, ανάλογα με την τοποθεσία του αεροδρομίου.

Ευρήματα έρευνας

Η έρευνα που αναφέρεται διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2023 από τη FREENOW και διεξήχθη σε περισσότερους από 40.000 Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων 17.000 από την Ελλάδα χρηστών της εφαρμογής FREENOW.

«Παρόλο που πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνδέονται τέλεια με τα κέντρα των πόλεων, είμαστε πολύ χαρούμενοι, που οι επιβάτες επιλέγουν τη FREENOW. Η μεταφορά των επιβατών με ασφάλεια μέσα στην πόλη είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας και η καλοκαιρινή περίοδος δεν αποτελεί εξαίρεση» δήλωσε για τα ευρήματα της έρευνας, η Γενική Διευθύντρια της FREENOW στην Ελλάδα Άσπα Τοπαλίδου και συμπλήρωσε: «Οι συνεργαζόμενοι οδηγοί μας θα συνεχίσουν να παρέχουν άριστες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες της FREENOW που παίρνουν ταξί είτε για να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο, είτε για να μετακινηθούν μέσα στην πόλη. Αναμένουμε αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών».

Η εφαρμογή FREENOW είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις της Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλία, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας, Αυστρίας και Πολωνίας. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν από τη μεγαλύτερη γκάμα παροχών μετακίνησης, και να κάνουν κράτηση για το πλησιέστερο ταξί, αυτοκίνητο ή να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις, όπως ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά μηχανάκια και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας: 594 πυρκαγιές σε 10 ημέρες στην Ελλάδα

Κως: Προσπάθεια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.