Αυτή είναι η μοναδική παραλία για κολύμπι εντός αρχαιολογικού χώρου

Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπούν στη σκιά ενός αρχαίου ναού με ιστορία 2.500 ετών σε μια παραλία εντός αρχαιολογικού χώρου.
Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, το οποίο βρίσκεται στη χερσόνησο της Περαχώρας, στα βόρεια του Κορινθιακού κόλπου, στο δυτικό άκρο της οροσειράς των Γερανείων. Ο τόπος ονομαζόταν Ηραίο από την αρχαιότητα λόγω του ιερού αφιερωμένου στην Ήρα που βρίσκεται στο ακρωτήριο.
Σήμερα, οι επισκέπτες στο Ηραίον στην Κορινθία, μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα, μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική δυνατότητα, αφού αφήνοντας το αυτοκίνητο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, μπορούν να κατηφορίσουν, να δουν τις αρχαιότητες και έπειτα να κατευθυνθούν στη θάλασσα, όπου μπορούν και να κολυμπήσουν.

O αρχαιολογικός χώρος

Το Ηραίο Περαχώρας βρίσκεται στη χερσόνησο της Περαχώρας, στα βόρεια του Κορινθιακού κόλπου, στο δυτικό άκρο της οροσειράς των Γερανείων. Ο τόπος ονομαζόταν Ηραίο από την αρχαιότητα λόγω του ιερού αφιερωμένου στην Ήρα που βρίσκεται στο ακρωτήριο. Το σύγχρονο όνομα της περιοχής της Περαχώρας προέρχεται από το αρχαίο τοπωνύμιο Πειραίο ή Περαία. ‘Περαία’ είναι η συντόμευση της φράσης περαία γη και σημαίνει ‘απέναντι’ γη, τόπος πέρα από τη θάλασσα. Το όνομα χρησιμοποιήθηκε πιθανόν διότι το ακρωτήριο βρίσκεται απέναντι από τη χώρα της Κορίνθου. Μεταξύ του Ηραίου και της Περαχώρας, βρίσκεται η λίμνη Βουλιαγμένη, η οποία στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτης (αναφορά στην απομακρυσμένη γεωγραφική θέση της πάνω στο ακρωτήριο).
Όπως δείχνει και το βίντεο του Up Stories που έχει ληφθεί με drone η συγκεκριμένη παραλία είναι η μόνη που επιτρέπεται το κολύμπι εντός αρχαιολογικού χώρου, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι επίσης από τις ομορφότερες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στη σκιά ενός Αρχαίου Ναού με ιστορία 2.500 ετών.
Κοντά στην παραλία βρίσκονται επίσης ο διάσημος «Φάρος Ηραίου», το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που θυμίζει Κυκλάδες και βρίσκεται σκαρφαλωμένο κυριολεκτικά στα βράχια και ατενίζει τον Κορινθιακό Κόλπο καθώς και τις πόλεις της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των υπολοίπων πόλεων που βρίσκονται στα παράλια του Κορινθιακού και διαθέτει μοναδική θέα.
Στο ακρωτήρι Μελαγκάβι, όποιος αγαπά το ηλιοβασίλεμα, θα πρέπει να είναι εκεί όταν δύει ο ήλιος.

Διαβάστε επίσης

5 σκέψεις που περνούν από το μυαλό μιας εγκύου όταν έξω έχει καύσωνα

Σοκολάτα, η απόλυτη αγαπημένη – Ποια είναι η πιο ωφέλιμη μορφή της;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.