Το ελληνικό νησί με την μεγαλύτερη ζήτηση φέτος το καλοκαίρι

Σύμφωνα με στοιχεία της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Trip.com, ο πλέον ανερχόμενος προορισμός φέτος το καλοκαίρι είναι ένα ελληνικό νησί, καθώς έχει μεγάλη ζήτηση για την ταξιδιωτική περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Πρόκειται για την Κεφαλλονιά, το νησί του Ιουνίου, που συνδυάζει τα πάντα και καλύπτει τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη.

Η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι κορυφαίοι ανερχόμενοι προορισμοί για ταξιδιώτες από την Ευρώπη και την Ασία είναι παραθαλάσσιοι, με τους περισσότερους να αναζητούν ελληνικά νησιά και τα Κανάρια Νησιά.

Έτσι, εκτός από την Κεφαλονιά, μεγάλη ζήτηση έχουν στα Κανάρια Νησιά η Φουερτεβεντούρα (το 2ο σε έκταση νησί), η Λανθαρότε (το 4ο σε έκταση) και η πόλη Σανταντέρ στις βόρειες ακτές της Ισπανίας.

Με βάση τις αναζητήσεις και τις κρατήσεις, η πλατφόρμα εκτιμά ότι η ζήτηση για διακοπές φέτος καλοκαίρι, είναι συνολικά αυξημένη κατά 170% έναντι του 2022, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν τα επίπεδα πριν την πανδημία.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση 356% σε ετήσια βάση, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν αύξηση 72%.

Κοντινά ταξίδια επιλέγει το 44% των ταξιδιωτών από την Ασία και το 67% των ταξιδιωτών από την Ευρώπη. Αντίθετα, τα μακρινά ταξίδια των Ευρωπαίων παρουσιάζουν μείωση από 48% το 2019 στο 13%, ενώ στις προτιμήσεις των Ασιατών παρουσιάζουν μικρή ανάκαμψη, από 22% το 2019 στο 27% φέτος.

Στην Ευρώπη, εννέα στις 10 πόλεις για τις οποίες έχει γίνει κράτηση είναι στην γηραιά ήπειρο, με το Λονδίνο, την Βαρκελώνη, την Μαδρίτη και το Παρίσι να είναι πρώτα στις προτιμήσεις, ενώ η Μπανγκόγκ είναι ο μοναδικός προορισμός εκτός Ευρώπης στην κατάταξη.

Διαβάστε επίσης

Τα αντιισταμινικά προκαλούν αύξηση βάρους;

Ο Αλ Πατσίνο θα γίνει πατέρας για 4η φορά στα 82 του χρόνια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.