Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων σε 7 σημεία της πόλης

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε 7 πάρκα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματικά ξεχωριστή γιορτή.

Το Athens City Festival σε συνεργασία με την ομάδα MOS, γνωστή για τα κορυφαία πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής και τον κορυφαίο στο είδος του Dj Nick Jojo στήνουν το main stage της ημέρας στο πάρκο Ελευθερίας.

Μουσικά events με τους καλύτερους djs της πόλης στις παρακάτω τοποθεσίες:

*Άλσος Παγκρατίου

*Άλσος Θησείου

*Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος

*Άλσος Φιξ

*Φωκίωνος

*Άλσος Χωροφυλακής

Το μυστικό κρύβεται στη φύση

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Αλίκη Σκουντριδάκη,  ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου Χρήστος Τεντόμας, για την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αθηναίων, σημείωσε: «Οι επιτυχημένες πόλεις είναι αυτές που μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή την ηρεμία που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι και τη μη βίαιη επικοινωνία των κατοίκων», σημειώνει ο κ. Τεντόμας και συνεχίζει:

«Το μυστικό κρύβεται πάντα στη φύση. Στη πόλη η φύση είναι το πάρκο. Το πάρκο είναι ένα μικρό οικοσύστημα μέσα στη πόλη που βοηθά τους πολίτες να ηρεμήσουν, να γειωθούν, να επικεντρωθούν στο παρόν, να αποβάλλουν όλες τις αρνητικές σκέψεις και τους φόβους τους και να φύγουν αναζωογονημένοι, χαρούμενοι και με θετική ενέργεια. Η θεραπευτική δύναμη λοιπόν του πάρκου όπως και της φύσης είναι αδιαμφισβήτητη.

Ως αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου η δουλειά μου στηρίζεται στο να προσφέρω αυτή την ευεξία στους κατοίκους της Αθήνας, αλλά παράλληλα να μειώσω και το ανθρακικό αποτύπωμα της πόλης. Μην ξεχνάμε ότι τα πάρκα επηρεάζουν θετικά και την ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται πέρα από τα όρια τους.

Η ανάπλαση των πάρκων, η καθαριότητα τους, η προσβασιμότητα τους και η επέκταση τους -όπως τα πάρκα τσέπης- είναι δουλειά που έχω κάνει στην Αθήνα και φαίνεται. Είναι στο γενικότερο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Αθηναίων, είναι όμως και μια σημαντική παράμετρος για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας της πόλης στη κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα συμβάλει και στο μετριασμό της.

Στην πανδημία είδαμε τους ανθρώπους να βρίσκουν καταφύγιο στα πάρκα. Τώρα με τη γιορτή αυτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη κουλτούρα. Να ενισχύσουμε την αντίληψη ότι τα πάρκα δεν είναι επικίνδυνα μέρη, αλλά αντίθετα αλλά χώροι αναγέννησης και ευεξίας. Γι αυτό και τα φροντίζουμε καθημερινά ώστε να είναι καθαρά, υγιή και ασφαλή.

Θα έλεγα λοιπόν ότι η μεγάλη γιορτή που διοργανώσαμε για αύριο -με επτά εκδηλώσεις σε επτά πάρκα της πόλης- είναι μια πρωτοβουλία “συμφιλίωσης” των πολιτών με το περιβάλλον της πόλης τους.

Προτρέπω όλους τους Αθηναίους να ανακαλύψουν τα πάρκα της πόλης μας, να διασκεδάσουν υπό τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής και να κάνουν την επίσκεψη στο πάρκο καθημερινή συνήθεια. Να τα υπερασπίζονται με την συνεχή παρουσία τους», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, του Δήμου Αθηναίων,  Χρήστος Τεντόμας.

Διαβάστε επίσης

New York Post: Όταν ονειρεύεστε τις τέλειες διακοπές, σκεφθείτε την Ελλάδα

Τουρισμός Υγείας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.