Τουρισμός Υγείας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως

Με στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως, το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ορίσει το 2023 ως Έτος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας δημιουργήθηκε από την ΕΛΙΤΟΥΡ το πρώτο Cluster Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF), που έχει ως αντικείμενο, την προβολή και την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Πλήθος ιατρών και επιστημόνων, εξειδικευμένων από το χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έδωσαν το παρών στη δεξίωση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΕΛΙΤΟΥΡ, Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως

Στόχος του cluster της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η από κοινού συνένωση των κορυφαίων επιστημόνων της χώρας μας, ενώνοντας γνώσεις και εμπειρία, ανταλλάσοντας ιδέες, ώστε να δικτυωθούν και να συνεργαστούν σε καινοτόμες λύσεις που θα ωφελήσουν τόσο τους ασθενείς της εξωσωματικής γονιμοποίησης παγκοσμίως, όσο και την Ελλάδα στο σύνολό της.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τις υψηλές της παροχές και υπηρεσίες στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στις θεραπείες γονιμότητας, προσφέροντας οικονομικότερα πακέτα από τις άλλες χώρες, αλλά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, πράγμα που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της ως «η Γη της επαγγελίας» για τα υπογόνιμα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο.

Healthstories Τουρισμός Υγείας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως
Διαβάστε επίσης

Το ιδανικό διατροφικό πλάνο για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

Βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού η Υγεία – “Σάρωσε” η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.