Περισσότερες από ποτέ φέτος οι προσβάσιμες παραλίες στην Ελλάδα!

Περιγράφοντας την πρόσβαση στη θάλασσα ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, οι ελληνικές τουριστικές αρχές αναβαθμίζουν 287 παραλίες σε όλη τη χώρα με ειδικές ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια.

Οι ράμπες αυτές έχουν την ιδιότητα να μπορούν οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να τις χειριστούν μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια φίλου ή υπαλλήλου, προσφέροντας μια ευέλικτη ελευθερία που σπάνια συναντάται σε δύσκολα εδάφη όπως η άμμος της παραλίας.

Μέχρι στιγμής, τα συνεργεία εργασίας έχουν ήδη εγκαταστήσει το σύστημα Seatrac σε 147 νέες παραλίες, όπου τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα διάσημα γαλάζια νερά της χώρας μας.

Όχι μόνο στις παραλίες

Το εύρος του έργου, βέβαια, δεν περιορίζεται στις παραλίες: Η Ακρόπολη είναι πλέον εξοπλισμένη με ανελκυστήρα για αναπηρικό αμαξίδιο και πολλές άλλα αξιοθέατα έχουν υποβληθεί σε ανακαινίσεις για να κάνουν τους επισκέπτες με αναπηρικό αμαξίδιο να νιώθουν πιο ευπρόσδεκτο, π.χ. έχουν βελτιώσει τα μπάνια, τα πεζοδρόμια, τα σνακ μπαρ κ.α.

«Τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως η κολύμβηση που συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική τους υγεία», δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η Seatrac δεν παρέχει μόνο ανεξάρτητη πρόσβαση στη θάλασσα», δήλωσε στην Washington Post ο Ιγνάτιος Φωτίου, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. «Παρέχει αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία σε άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να απολαύσουν το κολύμπι. Μπορούν να επιλέξουν πού θα πάνε και να ζητήσουν από τους φίλους τους να τους ακολουθήσουν και όχι το αντίστροφο».

Η κυβέρνηση δημιούργησε έναν ιστότοπο με όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού με αναπηρικό αμαξίδιο στις παραλίες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου ενός χάρτη με όλες τις κοντινές παραλίες εξοπλισμένες με Seatracs.

πηγή: goodnewsnetwork.org – πηγή φωτο: seatrac.gr

Διαβάστε επίσης

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η τριχόπτωση; Τι ρόλο παίζει η διατροφή

Ξεκινά κλινική δοκιμή του καθολικού mRNA εμβολίου κατά της γρίπης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.